Περιφέρεια: Στην τελική ευθεία τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι Ναυπλίου

 

Προεγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του υποέργου «Ολοκλήρωση εκβάθυνσης στο λιμένα Ναυπλίου και υποστήριξη κρηπιδωμάτων» συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, όπως αναφέρει με ανακοίνωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν έχουν στόχο τη δημιουργία σωστών διαστάσεων πλάτους και βάθους εισόδου και περιοχής κύκλου ελιγμών ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια τα πλοία σχεδιασμού του έργου.

 

Το βάθος της εκσκαφής ορίζεται στα -9,5μ. από κατώτατης ρηχίας για την είσοδο στο λιμένα και -8,10 μ. από κατώτατης ρηχίας για την λεκάνη του κύκλου ελιγμών και για την ευστάθειά τους η κλίση των πρανών θα είναι 4:1. Η απόσταση εκσκαφών της λεκάνης από τα κρηπιδώματα για λόγους ασφαλείας θα είναι 15,00μ. και η κλίση των πρανών σε αυτά τα όρια θα είναι 1,5:1.

 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων / έργων όπου αυτό στα ύφαλά τους παρουσιάζουν προβλήματα (Υποσκαφές, Σπηλαιώσεις, άρση και επαναδιάστρωση πετρωμάτων εδράσεως των κρηπιδωμάτων, υποστηρικτικές κατασκευές, άρση και απομάκρυνση τεμαχίων τεχνικών ογκολίθων, συμπλήρωση ελλειπόντων δομικών στοιχείων κ.λ.π.) και την υποστήριξη των έργων στην περιοχή «Μπανιέρες» κοντά στον Ν.Ο. Ναυπλίου. Στη θέση «Μπανιέρες» θα κατασκευαστεί πρίσμα – φράγμα από φυσικά πετρώματα χωρίς να στενέψει το πλάτος του διαύλου. Το μήκος του πρίσματος θα είναι περίπου στα 45,00μ.

 

Με το συγκεκριμένο υποέργο ολοκληρώνεται το φυσικό αντικείμενο της Πράξης «΄Εργα αναβάθμισης λιμένα Ναυπλίου» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει σημαντικά το άλλο μεγάλο έργο που προετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, τη δημιουργία της μαρίνας, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για πρώτη φορά στη χώρα.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια