ΟΕΒΕ Αργολίδας: Ο πολιτικός κόσμος δεν συμμερίζεται την κρίση που βιώνει η κοινωνία

 

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές Αργολίδας αλλά και τους υπόλοιπους στέλνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:

 

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστρεπτικό ρόλο των προηγούμενων κυβερνήσεων κατάθεσε τη Τρίτη 9 Ιανουαρίου ένα ακόμα μνημονιακό πολυνομοσχέδιο κατά το οποίο θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και όχι μόνο για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και για οφειλές προς την Εφορία και τα ταμεία.

 

Ένα ακόμα κυβερνητικό μέτρο που έρχεται να σφίξει την θηλιά γύρω από τον λαιμό και να συμπληρώσει τον καταιγισμό φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια και να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την επιβίωση τους και να τους οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή. Οι πολίτες οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών την στήριξη του τραπεζικού και πολιτικού συστήματος με υπέρογκους φόρους με capitalcontrols καιόχι μόνο βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ακόμα και τις πρώτης κατοικίαςκαι τις επαγγελματικής στέγης.

 

Ο πολιτικός κόσμος αντίθετα φαίνεται να μην συμμερίζεται την κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική αγνοώντας κάθε πρόταση που κατατίθεται από συνδικαλιστικές θεσμικές οργανώσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο .

 

Δημιουργείται το ερώτημα, αν την ίδια πολιτική κατασχέσεων ακολουθείτε και για τις υπέρογκες οφειλές των κομμάτων ή αν αυτοί εξαιρούνται από αυτήν, και συνεχίζουν να επιδοτούνται από το κράτος.

 

Οι διαδικασίες των πλειστηριασμών και ιδίως αυτές που αφορούν την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη είναι άδικες,δημιουργούν κοινωνική κατακραυγή και οδηγούν στην καταστροφή και την απελπισία χιλιάδες συννθρώπους μας.

 

Η δέσμευση των μνημονικών συμφωνιών οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην βαθύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ.

 

Ως κοινωνία θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βρεθήκαν στη δυσχερήθέση αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους και όχι απέναντι τους. Ηευθύνη για την αδυναμία τους δεν είναι πάντα δικήτους αλλά είναι και στις πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις .

 

Οι βουλευτές της Αργολίδας θα ψηφίσετε αυτό το πολυνομοσχέδιο;
Οι βουλευτές της Επικράτειας θα ψηφίσετε αυτό το πολυνομοσχέδιο;

 

 

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Μακρής Παναγιώτης
Ο γραμματέας Χρόνης Κωνσταντίνος

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια