Η εκπαιδευτική έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος» στον εκθεσιακό χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο

 

Η έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους» που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο, από την 18 Ιανουαρίου 2018 θα απευθύνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, για τα οποία σχεδιάσθηκε ειδικό εκπαιδευτικό έντυπο.

 

Η Έκθεση εγκαινιάσθηκε τον Ιανουάριο 2017 και αποτελεί συνεργασία της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Σκοπός της είναι να γνωρίσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, αλλά και το ευρύ κοινό, τη ζωή, το έργο και την εποχή του Θεόφιλου.

 

Το περιεχόμενο της Εκθέσεως αναπτύσσεται με βάση επτά από τα 24, συνολικά, έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τραπέζης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, τρισδιάστατες κατασκευές. Επιπλέον, αντικείμενα που προέρχονται από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος πλαισιώνουν κάθε κατασκευή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία εικόνα για την εποχή του Θεόφιλου.

 

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο 2019 και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπεύθυνη του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου.

 

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ALPHA BANK – ΝΑΥΠΛΙΟ
Υπεύθυνη: κυρία Ιωάννα Μαυριά
Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4
Τηλ.: 275 209 6234, 210 326 2484
E-mail: [email protected], [email protected]

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια