Οι έμποροι απαντούν στους καθηγητές για την εκδρομή στην Ερμού

 

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία ανήκει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους απάντησε στην ΕΛΜΕ Αργολίδας για την ανακοίνωσή της σχετικά με εκδρομή του 2ου Λυκείου στην Αθήνα η οποία κατέληξε στην Ερμού για ψώνια.

 

Όπως αναφέρουν οι έμποροι:

 

«Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην οποία είναι μέλος και ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους , έχει ως μέλη 60 Εμπορικούς Συλλόγους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και δυστυχώς έχει αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα και σε άλλες πόλεις.

 

Η ανακοίνωσή του συλλόγου δεν εκφέρει κάποια άποψη προς την τοπική κοινωνία προκειμένου να διαστρεβλώσει την «αλήθεια», όπως επικαλείται η ΕΛΜΕ και να απαξιώσει το εκπαιδευτικό της έργο και τους εκπαιδευτικούς.

 

Επισημαίνει μόνο αληθή γεγονότα που έλαβαν χώρα, εκτός του εκπαιδευτικού τους προγράμματος.

 

Οι διαπιστώσεις όμως της ΕΛΜΕ ότι «…. δεν είναι η πρώτη φορά που προωθούνται στον Τύπο ανάλογες ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων του νομού σας αναφορικά με τον προορισμό των σχολικών εκδρομών…» αποδεικνύουν εν τέλει και την ανησυχία μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας για τη σκοπιμότητα τέτοιων δραστηριοτήτων, πέραν του εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

 

Θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να επισημάνουμε ότι η αποζημίωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι και το αποτέλεσμα που εισπράττει , θετικό ή αρνητικό, από την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς (με την ευρεία της έννοια).

 

Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξαλειφθούν στο μέλλον -μειώνοντας την ζημία που υφίστανται οι τοπικές οικονομίες- ώστε να μην υπάρχουν και οι αντίστοιχες εντάσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αυξάνοντας τον βαθμό αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής στις πολύ δύσκολες για όλους μας συνθήκες».

 

 

6 σχόλια

 1. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ,ΑΛΛΑ Ο ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ.
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ Η ΜΕΣΩ
  INTERNET.ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ “ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” Η “ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ”,ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.Η ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ,Η ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!

 2. Πολύ σωστά τα λέει ο εμπορικός σύλλογος ,ψώνια μόνο στις τοπικές κοινωνίες.Γιαυτό αν εμφανιστεί κανένα σχολείο από άλλη πόλη και πάνε να μπουν τα παιδιά στα μαγαζιά αυτοί θα αρνηθούν να τους πουλήσουν και θα τα προτρέψουν να ψωνίσουν στα μαγαζιά της πόλης τους.
  Ή μήπως όχι;;

 3. Απαράδεκτη παρέμβαση από Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο. Εμμέσως πλην σαφώς όλοι οι έμποροι της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής του 2ου Λυκείου Άργους έλαβε χώρα σε καταστήματα της Ερμού και μάλιστα αφήνεται η εντύπωση ότι αυτό γίνεται και σκόπιμα!!!
  Προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση ότι εμπορικός σύλλογος Άργους χρειάστηκε την παρέμβαση του οργάνου σας για να στηρίξει την ομολογουμένως άστοχη παρέμβασή του στο θέμα των εκδρομών των μαθητών.
  Κύριοι, δεν καταλαβαίνετε ‘ότι προκαλείται;
  Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας επισημάνω ότι και σεις μπορείτε να ζείτε πιο λιτά και να μην προκαλείτε ούτε με τα ακριβά σας αυτοκίνητα ούτε με τα ακριβά σας ρούχα και παπούτσια πολύ δε περισσότερο με τα ακριβά σας σπίτια και τις χαμηλές σας φορολογικές δηλώσεις.
  Επίσης θα περίμενα από το Σωματείο σας με τον Βαρύγδουπο Τίτλο
  “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΩΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”
  να έκανε μια πρόταση στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για προγράμματα Αγωγής Καταναλωτή. Να διέθετε δηλαδή κάποια μέλη της σε Εκπαιδευτικό χρόνο ώστε να προσφέρουν με τη γνώση την εμπειρία τους πολύτιμες υπηρεσίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πως τι και που θα αγοράζουν τα διάφορα καταναλωτικά προιόντα τους.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια