Πληθώρα παραβάσεων σε υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Άργους κατέγραψαν οι έλεγχοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

12 περιπτώσεις με παραβάσεις υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών κατέγραψαν τα συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου. Πρόκειται για τα οχήματα που χρησιμοποιούν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι…

 

Οι έλεγχοι έγιναν 6 ημέρες από το Σεπτέμβρη έως τον Νοέμβρη με βάση καταγγελία που είχε κάνει από τον περασμένο Μάιο ο δημότης Γιώργος Βαβούλης.

 

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας, Ιονίου Νίκος Παπαθεοδώρου, με έγγραφο στο δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, αναφέρει τις 12 περιπτώσεις παραβάσεων που εντοπίστηκαν στους ελέγχους και του ζητά δώσει, ως πολιτικός και πειθαρχικός προϊστάμενος των υπηρεσιών, τις απαραίτητες οδηγίες προς όσους χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να συμμορφωθούν και να τηρούν ό,τι προβλέπει ο νόμος.

 

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρεται στις παραβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την «παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με την αδικαιολόγητη αύξηση δαπανών».

 

Όπως τονίζει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε περίπτωση που κατά μελλοντικό έλεγχο διαπιστωθεί κάτι ανάλογο, θα ζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους και ο φάκελος θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

 

 

Οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν σε υπηρεσιακά οχήματα
(τα ονόματα των δημοτικών υπαλλήλων τα αναγράφουμε με τα αρχικά)

 

 

1 Σε απογευματινό έλεγχο (6.20 μμ) στις 19/9, το ΚΗΙ-9182 Nissan ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Καρπετοπούλου στο Άργος. (σ.σ. πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος).

 

2 Σε απογευματινό έλεγχο (7.05 μμ) στις 19/9, στην πλατεία της Προσύμνης (δίπλα στην εκκλησία) εντοπίστηκε παρκαρισμένο το ΚΗΙ-5412 Isuzu. To ίδιο αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί παρκαρισμένο στην ίδια περιοχή το Σάββατο 9/9 (10.45 πμ) και για το οποίο όμως τότε δηλώθηκε βλάβη από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Πετσέλη.

 

3 Σε έλεγχο στις 10/10, ο Χ.Μ., οδηγός του ΚΗΟ-9793, δεν επέδειξε στους ελεγκτές την απόφαση έγκρισης κατ’ εξαίρεσης οδήγησης.

 

4 Σε έλεγχο στις 10/10, η Ε.Β., οδηγός του ΚΗΟ-9754 Mercedes 308D, δεν επέδειξε στους ελεγκτές την απόφαση έγκρισης κατ’ εξαίρεσης οδήγησης. Στερούνταν Δελτίου Κίνησης και Διαταγής Πορείας, δεν είχε μαζί της την άδεια του διπλώματος οδήγησης για να διαπιστωθεί αν είναι κάτοχος εν ισχύ διπλώματος οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας και το όχημα δεν είχε τις πλαϊνές λωρίδες.

 

5 Σε έλεγχο στις 10/10, στο ΚΗΙ-5407 Mercedes (φορτηγό), δεν είχε ένδειξη στις πλαϊνές πόρτες τον τίτλο της Υπηρεσίας και δεν είχε τις πλαϊνές λωρίδες.

 

6 Σε έλεγχο στις 10/10, στο ΚΗΟ-9738 Ford (Van), ενώ στη Διαταγή Πορείας και στο Δελτίο Κίνησης αναγραφόταν ως οδηγός ο Ι.Κ., οδηγούσε το όχημα ο Ν.Σ., χωρίς να έχει απόφαση έγκρισης κατ’ εξαίρεσης οδήγησης. Επίσης, το όχημα δεν είχε τις πλαϊνές λωρίδες.

 

7 Σε έλεγχο στις 14/11 το ΚΗΙ-5409 Ford (Βοήθεια στο Σπίτι), δεν είχε ένδειξη στις πλαϊνές πόρτες τον τίτλο της Υπηρεσίας.

 

8 Σε έλεγχο στις 14/11 sτο ΚΗΙ-9181 Mazda με οδηγό τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο, αν και ήταν συμπληρωμένα η Διαταγή Πορείας και το Δελτίο Κίνησης δεν είχαν υπογραφές από τον προϊστάμενο του Γραφείου Κινήσεως.

 

9 Σε έλεγχο στις 30/11 το ΚΗΙ-5404 Mazda, πέραν του οδηγού και του νόμιμου συνεπιβάτη μετέφερε και ιδιώτη ο οποίος δήλωσε το όνομα: I.Γ.

 

10 Σε έλεγχο στις 30/11, το ΚΗΙ-5419 δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο που του έγινε από το συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

11 Σε έλεγχο στις 30/11, ο Γ.Μ., οδηγός του ΚΗΟ-9772 Ford, δεν επέδειξε την απόφαση έγκρισης κατ’ εξαίρεσης οδήγησης, στερούνταν Δελτίο Κινήσεως και Διαταγής Πορείας και το όχημα δεν είχε ένδειξη στις πλαϊνές πόρτες τον τίτλο της Υπηρεσίας.

 

12 Σε έλεγχο στις 30/11 στο ΚΗΙ 91-81 με οδηγό τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο, στη Διαταγή Πορείας και το Δελτίο Κίνησης δεν αναγράφονταν τα επιβαίνοντα πρόσωπα και το ακολουθητέο δρομολόγιο.

 

 

13 σχόλια

 1. Κυριε Παπαθεοδωρου γιατι μας δουλευετε και εσεις . Ζειταται απο τον πολιτικο προισταμενο που ειναι ο Δημαρχος να περασει πειθαρχικο τους παραβατες , αυτον ποιος θα τον περασει , αυτος σς γραφει κανονικα και συνεχιζει να χρησιμοποιει τα NAVARA για ΙΧ . Εισαγγελεας υπαρχει

 2. Συγγνωμη κιολας αλλα η αντιπολιτευση ειναι το προβλημα αυτη τη στιγμη; Αυτοι εχουν κριθει απο τον κοσμο αλλα ειναι ατοπο σε ενα αρθρο που αποκαλυπτει πληθωρα παραβασεων απο τα οχηματα του Δημου να ασχολουμαστε με το τι εκανε και το τι κανει η αντιπολιτευση.
  Χανουμε το δασος…

  • η αντιπολιτευση γνωριζε η δε γνωριζε για τις παραβασεις αυτες και αν γωριζε τι εκανε για να τις καταγγειλει? ποιος ειναι ο ρολος της, να λεει ενα απλο οχι και ετσι θεωρει πως εκπληρωσε τις υποχρεωσεις της .
   ο ρολος της καθε αντιπολιτευσης ειναι ελεγχει τα τεκταινομενα της εκαστοτε δημοτικης αρχης και μολις διαπιστωνει την οποιαδηποτε παραβαση αμεσως να καταγγελει το γεγονος.

   • Eπαναλβάνω πως χάνουμε το δάσος.
    Η αντιπολίτευση έχει κριθεί αλλά δεν είναι τούτο το κυριότερο ζήτημα της πολης. Ευχαρίστως να συζητήσουμε για τα του άρθρου άλλα να κάνω αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση… συγγνώμη δε θα πάρω.
    Είναι στείρο όλο αυτό

 3. προφανως δεν θα υπεπεσε στην αντιληψη της αντιπολιτευσης το καταγγελθεν συμβαν απο συμπολιτη,για να προβει αυτη, στην κινηση αυτη.

 4. χωρις καμια διαθεση να υπερασπιστω την αντιπολιτευση αλλα τι θελετε να κανει ας πουμε; Ο αλλος παρεσυρε και εγκατελειψε ανθρωπους,με τον ιο του Νειλου γραφνε και ξαναγραφανε τα σαιτ -και πανελλαδικης εμβελειας- θρηνησαμε και θυματα κι αυτοι ακαθεκτοι τυπωνουν το δημοτη ενω οι πολιτες λιβανιζουν ανελλιπως το χαλιφη. Τι να κανει η αντιπολιτευση δηλαδη;

 5. ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ “ΟΡΘΙΑ”
  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια