Τατούλης για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών: «Έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη εθνική πολιτική»

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του έργου «Ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές» για την τριετία 2018-2020, δήλωσε:

 

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κωνωποειδών έχει μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ζητήματα δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα».

 

Το καινούργιο πρόγραμμα της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις για τα ζητήματα δημόσιας υγείας και στηρίζεται κυρίως στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της περιφερειακής αρχής και των υπηρεσιών της. Παράλληλα αξιοποιούμε τους πόρους κωδικού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα.

 

«Αυτή την εμπειρία και την τεχνογνωσία την έχουμε μεταδώσει σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας και στο Υπουργείο Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας έχει εγκριθεί από την Κυβέρνηση.

 

Ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που συνάδουν με το επίπεδο θεσμικής ευθύνης της Περιφέρειας και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με τους Δήμους, οι οποίοι αν θελήσουν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας».

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια