Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου για τον προϋπολογισμό του 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου καταγγέλλει τον φορομπηχτικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού που για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή ψήφισε. Ο Προϋπολογισμός του 2018 είναι ευθυγραμμισμένος προς τας υποδείξεις. Δεν έγινε με βάση τις μεγάλες ανάγκες ουσιαστικής ανακούφισης των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών του δήμου μας που είναι η στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, υποδομές παιδείας, υγείας, πρόνοιας, πολιτισμού.

 

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής συμπληρώνει την πολιτική της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να φορτώνουν βάρη στο λαό και να χαρίζουν στο κεφάλαιο.Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οι περικοπές δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες, για την Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμός, Αθλητισμός κλπ, με διαρκή αύξηση νέων φόρων και τελών,. με δάνεια και αφαίμαξη των δημοτών, με τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων χρειάζονται στην κυβέρνηση για να μπορεί να εξασφαλίζει στο μεγάλο κεφάλαιο επιδοτήσεις φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους κλπ.

 

Τα νούμερα του δήμου μιλάνε από μόνα τους. Σε πραγματικά έσοδα 3.769.395 € που προβλέπονται για το 2018 τα 2.382.967 € είναι ίδιοι πόροι που προέρχονται από κάθε λογής δημοτικά τέλη, φόρους, χαράτσια κλπ. Και τα υπόλοιπα 1.386.428€ από την κρατική χρηματοδότηση. Δηλαδή το 63% προέρχεται από την τοπική φορολογία και το 37% από το κράτος.

 

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε τα σπασμένα της κρίσης του κεφαλαίου. Δεν δεχόμαστενα μεταφέρονται στους δήμους ευθύνες του κράτους που έχουμε χρυσοπληρώσει με την άμεση και έμμεση φορολογία, και να τα ξαναπληρώνουμε από την αρχή. Δεν χάβουμε το παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης που προωθούν η δημοτική αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση με την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τη λεγόμενη κεντροαριστερά. Η ουσία του είναι να αυγατίσει τα κέρδη του το κεφάλαιο μπας και περισσέψει κανένα ψίχουλο για το λαό.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

 

• Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σε αυτή. Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία.

 

• Επαρκής και άμεση στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών των Δήμων με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

• Αντιπλημμυρική – αντιπυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση επί της ουσίας και όχι για τα μάτια, όχι για να μη μένουν κενοί κάποιοι κωδικοί.Το 30,2% των σχολείων πανελλαδικά μετρά περισσότερα από 61 χρόνια ζωής και χτίστηκαν χωρίς αντισεισμικό κανονισμό.

 

• Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει διάσπαση του αναγκαίου ενιαίου χαρακτήρα αλλά και μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα στους βασικούς Κοινωνικούς Τομείς της Υγείας – Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

 

• Προστασία του περιβάλλοντος.

 

• Ενίσχυση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σε όλα τα χωριά.

 

Τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

 

Καλούμε την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, μαζί και τη νεολαία, να λάβουν τα μέτρα τους Στη νέα δύσκολη χρονιά που τους ετοιμάζουν δήμος, περιφέρεια και κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, να δώσουν μαχητική, δυναμική απάντηση. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να συγκροτήσουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία κόντρα στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-κυβέρνησης-τοπικής διοίκησης και να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών των χρόνων της κρίσης και τον πλούτο που παράγουν.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια