Η εκδήλωση για το χρυσό καρπό της Αργολίδας: «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις»

 

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, το ιστορικό εργοστάσιο της ΡΕΑ, στο δρόμο Άργους και Ναυπλίου, ξαναζωντάνεψε από την εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με τίτλο «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις».

 

Ήταν μια διαδραστική γιορτή για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένη στο πορτοκάλι και στη σχέση του με την Αργολίδα και με τους ανθρώπους της…

 

Η εκδήλωση έγινε με τη συνδρομή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, στην οποία ανήκει ο χώρος. Περιελάμβανε ομιλίες, προβολές, μαγειρικές επιδείξεις, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία που έχει για την Αργολίδα το πορτοκάλι ενώ αποκάλυψε και τα σχέδια που υπάρχουν για το συγκεκριμένο χώρο: «Προτιμήσαμε μια διαφορετική, μια διαδραστική γιορτή για να αναδείξουμε το πορτοκάλι, την οποία θεωρούμε ότι είναι πιο κοντά στην εποχή μας. Επιλέξαμε τον συγκεκριμένο χώρο γιατί έχει σχέση με τη συνεταιριστικότητα, με τη συνέργια, που έχει στεγάσει τις αγωνίες και τους κόπους πολλών γενιών».

 

Ο κ. Χειβιδόπουλος τόνισε πως από του χρόνο η Περιφερειακή Ενότητα θα ενοικιάζει το παλιό εργοστάσιο. Θα το ανακαινίσει και εκεί θα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης.

 

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Δημήτρης Δήμου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εξαιτίας της Τριστέτσας, ενώ η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc Κατερίνα Λυμπεροπούλου, αναφέρθηκε στη διατροφική αξία του πορτοκαλιού.

 

Έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα με τίτλο «Ο χρυσός της Αργολίδας – Αγάπη και πόνος για το πορτοκάλι» ενώ ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γιάννης Ηλίας, έκανε ομιλία – συζήτηση με τα παιδιά για τον «Σούπερ ήρωας Πορτοκάλι».

 

Εδέσματα και διακοσμητικές δημιουργίες παρουσιάστηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανυφίου «Ο Μάη – Νικόλας», τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Ήρα» και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πυργέλας «Αθηνά».

 

Τις γευστικές μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες τους παρουσίασαν στο κοινό οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Άργους και της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Αργολίδας.

 

Για τους «μικρούς» επισκέπτες της εκδήλωσης έγινε ανάγνωση παραμυθιών και ποιημάτων, ζωγραφική και Face painting. Παιχνίδια και κατασκευές με πορτοκάλια παρουσίασαν οι Πρόσκοποι της Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου.

 


 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια