Σε ποιους (και γιατί) έδωσε “μετάλλια του Σταυρού” ο Δ. Καμπόσος

 

7 «μετάλλια του Σταυρού» και 17 τιμητικές πλακέτες έδωσε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε πολίτες και μη του Άργους αλλά και επιχειρήσεις (βιομηχανίες φρούτων και οινοποιεία). Η βράβευση έγινε την Κυριακή στην αίθουσα “Μ. Αλέξανδρος”, όπως και η βράβευση των αριστούχων μαθητών.
Δείτε τη διάκριση του καθενός και τους λόγους που τους απονεμήθηκαν οι τιμές:

 

 

Μετάλλια του Σταυρού

 

1. Γεώργιος Δρυμούρας

Ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Γεώργιο Δρυμούρα, του οποίου η ζωή και το αίμα ήταν πάντα στη διάθεση της Κύπρου. Ο σωματώδης λεβεντόκορμος Δρυμούρας ανήκε στη Β Μοίρα καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο και υπηρέτησε πολυβολητής του 1ου Λόχου το 1964, όπου σαν άλλος Αίαντας με το Μπράουνιγκ στα χέρια πολυβόλησε και εκκαθάρισε με ανδρεία και αυταπάρνηση όλα τα πολυβολεία των Τούρκων και συνέβαλε καταλυτικά στη νίκη των Ελληνικών Δυνάμεων. Το μετάλλιο αυτό αποτελεί ένδειξη αιώνιας ευγνωμοσύνης σε στρατιώτες παλικάρια όπως ο Γεώργιος Δρυμούρας, ο οποίος προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.

 

2. Οδυσσέας Κουμαδωράκης

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Οδυσσέα Κουμαδωράκη, για την πλούσια συγγραφική του δράση και τη συμβολή του στον προσδιορισμό της ταυτότητας της πόλης του Άργους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με το βιβλίο του «Άργος το Πολυδίψιον».

 

3.Νικόλαος Χριστοδούλου

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Νικόλαο Χριστοδούλου, για την λαμπρή πορεία του στο χώρο της μουσικής με σημαντικότερούς της σταθμούς: την Καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Άργους, τη μουσική διεύθυνση συναυλιών, παραστάσεων και ηχογραφήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την καλλιτεχνική διεύθυνση ορχηστρών και μουσικών συνόλων, την διεύθυνση ευρωπαϊκών ορχηστρών με διεθνείς διακρίσεις, την μουσική διεύθυνση πρώτων εκτελέσεων και ηχογραφήσεων έργων, την ίδρυση της πανευρωπαϊκής ορχήστρας Euro Youth Philharmonic, τη συμμετοχή του ως συνθέτης και στέλεχος της ομάδας προγραμματισμού στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ αλλά και ως διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής της Ορχήστρας.

 

4. Δημήτριος Μήλιος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Δημήτριο Μήλιο, για την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον τομέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

5. Κωνσταντίνος Δέδες

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Κωνσταντίνο Δέδε, έναν άνθρωπο με δημιουργικό και εμπορικό πνεύμα, για την σπουδαία επιχειρηματική του δράση και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε δύσκολα χρόνια. Η «Αργειακή Κονσερβοποιία Ασπίς Α.Ε.», η οποία ιδρύθηκε το 1971 και παράγει κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάπτυξη των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας.

 

6. Ιωάννης Κουρουνιώτης

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Ιωάννη Κουρουνιώτη, ο οποίος ξεκίνησε ήδη από την ηλικία των 22 ετών την δυναμική επιχειρηματική του πορεία στο χώρο του εμπορίου με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία του «VOI & NOI» να αριθμεί συνολικά 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 450 άτομα, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στον εμπορικό χώρο, γεγονός που καταδεικνύουν οι διακρίσεις που έχει κερδίσει από τους πλέον αναγνωρισμένους φορείς.

 

7. Αφοί Φάκλαρη

Ο Δήμος Αργούς-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στην εταιρεία ΑΦΟΙ Φάκλαρη Α.Ε., για την παγκόσμια ανάδειξη του ελαιολάδου της Αργολικής γης . Η εταιρεία, η οποία το 1985 πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή χύμα ελαιολάδου στην Ιταλία, σήμερα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε ομοειδείς επιχειρήσεις. Το μυστικό για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας κρύβεται στον σεβασμό προς την γη, τα προϊόντα και τον καταναλωτή.

 

 

Τιμής ένεκεν

 

1. Άλκηστις Παπαδημητρίου

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην Άλκηστις Παπαδημητρίου, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, «Τιμής Ένεκεν» για το αρχαιολογικό και ανασκαφικό της έργο, το σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, την επιτευχθείσα προσπάθεια της για την ένταξη των Μυκηνών στα μνημεία UNESCO και την αμέριστη βοήθειά της στην προσπάθεια του δήμου μας για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας.

 

2. Ανδρέας Πραξιτέλους

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τοπικού Τμήματος Άργους, Ανδρέα Πραξιτέλους, «Τιμής Ένεκεν» για την ενεργό δραστηριότητά του, ως πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Άργους από το 1985 έως σήμερα, βοηθώντας συμπολίτες μας, με την ανάπτυξη του Ιδρύματος και με τη διενέργεια πληθώρας εθελοντικών δράσεων, που κατέστησαν το Ίδρυμα αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Άργους Μυκηνών.

 

3. Μαίρη Μέρη – Γεωργά

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στην κα Μαίρη Γεωργά-Μέρη «Τιμής Ένεκεν» για την ενεργό δράση της στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, για την δυναμική συμβολή της στη χειραφέτηση της γυναίκας και για την αμέριστη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.

 

4. Ιωάννης Μπάτσας

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας Ιωάννη Μπάτσα «Τιμής Ένεκεν» για τις εθελοντικές δράσεις του σωματείου στον τομέα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται εντός της χωρικής επικράτειας του Δήμου μας.

 

5. Νικόλας Ταρατόρης

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Νικόλα Ταρατόρη «Τιμής ένεκεν» για την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο ως σκηνοθέτης θεατρικών έργων και κυρίως αρχαίων και την σημαντική συμβολή του στην καλλιτεχνική διεύθυνση της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης».

 

6. Δημήτριος Μπαχούμης

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον Μπαχούμη Δημήτριο «Τιμής Ένεκεν» για την εθελοντική και αμέριστη προσφορά του στο Δήμο Άργους Μυκηνών και τους συμπολίτες μας .

 

7. Μιχάλης Μουλλάς

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αποδίδει στον Μιχάλη Μουλλά «Τιμής Ένεκεν» για τις πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις του στο άθλημα «Σωματική Διάπλαση».

 

8. Κατερίνα Μιχαλοπούλου

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στην Κατερίνα Μιχαλοπούλου «Τιμής Ένεκεν» για την αέναη εθελοντική προσφορά της στο κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

9. Γεωργία Χριστοδούλου

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στη Γεωργία Χριστοδούλου, «Τιμής Ένεκεν» για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό Makeup και για την κατάκτηση 3ης θέσης στον διεθνή διαγωνισμό Makeup Masters Award στο Μόναχο το 2017

 

 

Τομέας Οινοποιίας

 

1. Αντώνης Παπαντώνης

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Αντώνη Παπαντώνη «Τιμής Ένεκεν» για την συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη Δήμου με την εξέχουσα πορεία της εταιρείας «Οινοποιία Παπαντώνης» στην αμπελουργία και την οινοποιία με οδηγό πάντα το σεβασμό στη γη και τα τοπικά προϊόντα που οδήγησε στην δημιουργία δύο εξαίρετων οίνων, διεθνώς βραβευμένων, τον Μηδέν Άγαν και Μέτρον Άριστον.

 

2. Κυριάκος Κορωνιώτης

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Κυριάκο Κορωνιώτη «Τιμής Ένεκεν» για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον τομέα της οινοποιίας με την οικογενειακή επιχείρηση «Κορωνιώτης» και την ανάδειξη των εκλεκτών ποικιλιών Ασύρτικο και Malvasia di Candia Aromatica από τους τοπικούς αμπελώνες.

 

3. Οινοποιία Δούρου

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία «Οινοποιία Δούρος» , «Τιμής Ένεκεν» για την πορεία της οικογενειακής επιχείρησης η οποία εδρεύει στο Δήμο Άργους Μυκηνών με οικονομική δραστηριότητα στον τομέα της οινοποιίας με κύριο χαρακτηριστικό της την διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των κρασιών, αλλά και η παραγωγή καινούργιων ποικιλιακών αλλά και τοπικών κρασιών, ικανών να σταθούν επάξια στην Ελληνική και διεθνή αγορά.

 

4. Οινοποιία Φράγκος

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στο Σπύρο Φράγκο , «Τιμής Ένεκεν» για τη δραστηριότητα της εταιρείας «Φράγκος» στον τομέα της οινοποιίας, την συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αμπελουργίας με την ανάδειξη καλλιεργειών από τους αρχαίους τόπους των Μυκηνών.

 

5. Κωνσταντίνος Δασακλής

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον Κωνσταντίνο Δασακλή «Τιμής Ένεκεν» για την δράση του στον τομέα της οινοποιίας μέσω της οικογενειακής επιχείρησης «Δασακλής» η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μαλανδρενίου, ως 5ης γενιάς αμπελουργός με έμφαση στο terroir της ορεινής Αργολίδας.

 

 

Φρουτοβιομηχανίες

 

1. 5 Α.Ε. Αγροτοβιομηχανική φρούτων

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία 5 Α.Ε. Αγροτοβιομηχανική Φρούτων «Τιμής Ένεκεν» για την δραστηριότητα της στην τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων κυρίως από την περιοχή του Δήμου μας, ενισχύοντας την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

2. Στυλιανός Λυκοσκούφης

Ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών απονέμει στον Στυλιανό Λυκοσκούφη, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας ΕΞΤΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΕ, «Τιμής Ένεκεν» για τη διαρκή ανάπτυξη και συμβολή της εταιρίας στο κοινωνικό σύνολο μέσω της δραστηριοποίησής της στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων σε αγορές όλης της Ευρώπη.

 

3. Σούρσος Α.Ε.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία Σούρσος Α.Ε. «Τιμής Ένεκεν» για την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα εισαγωγών, εξαγωγών, διανομής και πώλησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου μας και εδραιώνοντας την εταιρεία σε μια ισχυρή ανταγωνιστική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Η Ολυμπιακή...

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα η οποία ξεκίνησε την πορεία...

Ναύπλιο: Δημιουργείται πάρκο δίπλα στη βίλα Ζυμβρακάκη

Ναύπλιο: Δημιουργείται πάρκο βίλα Ζυμβρακάκη Ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας πάρκου πλησίον της βίλας Ζυμβρακάκη. Ήδη τα σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν τον χώρο για την ευχάριστη επίδραση...

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Η Ολυμπιακή...

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα η οποία ξεκίνησε την πορεία...

Ναύπλιο: Δημιουργείται πάρκο δίπλα στη βίλα Ζυμβρακάκη

Ναύπλιο: Δημιουργείται πάρκο βίλα Ζυμβρακάκη Ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας πάρκου πλησίον της βίλας Ζυμβρακάκη. Ήδη τα σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν τον χώρο για την ευχάριστη επίδραση...

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος Απεργιακή κινητοποίηση οργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17/4 στο Άργος με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, σωματείων και πολιτών. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων,...

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος Απεργιακή κινητοποίηση οργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17/4 στο Άργος με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, σωματείων και πολιτών. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων,...

Βρέθηκε νεκρός έξω από το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Ένας νεκρός άνδρας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου έξω από το Βυζαντινό Μουσείο Άργους, στο προαύλιο των Στρατώνων Καποδίστρια. Τη σορό εντόπισε σύμφωνα...

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών η Ολυμπιακή Φλόγα Στην Ακρόπολη των Μυκηνών θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 2.20μμ, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνοντας μήνυμα σε...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

18 Απριλίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Ο σεισμός στο Σαν...

Ενοικιάζεται οικόπεδο 2.500 τ.μ. στα Φίχτια Αργολίδας με σκεπαστούς χώρους και ασκεπείς επιφάνειες

Ενοικιάζεται οικόπεδο 2.500 m2 στα Φίχτια Αργολίδας Ενοικιάζεται οικόπεδο 2.500...

Δηλώσεις συμμετοχής για τον “Επιδαύριο Δρόμο”

Όλοι δίνουν ραντεβού στην Επίδαυρο την Κυριακή 12 Μαΐου,...

Γλέντι με τον λυράρη Πέτρο Σαριδάκη στη Δαλαμανάρα Άργους

  Ο δεξιοτέχνης λυράρης Πέτρος Σαριδάκης σε ένα μοναδικό γλέντι...

Πρέβεζα: Της πήραν 190.000 ευρώ για να της «λύσουν τα μάγια»

Για απάτη κατηγορούνται δύο άτομα στην Πρέβεζα, που φαίνεται ότι...

“Green Wolves”: Επιτέλους, θα δώσει κάποιος συγχαρητήρια στον Παναργειακό;

"Green Wolves": Παναργειακό Ανακοίνωση από τη λέσχη φίλων Παναργειακού "Green...

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο Την Ολυμπιακή Φλόγα...