Μεγαλοφειλέτης του ΕΦΚΑ το γηροκομείο Ναυπλίου – 66 επιχειρήσεις της Αργολίδας στη λίστα της ΑΑΔΕ

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.

 

Στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

 

Ανάμεσα στα ονόματα των 14.083 νομικών προσώπων, είναι και 66 με έδρα την Αργολίδα: 36 από την περιοχή του Άργους, 19 από την περιοχή του Ναυπλίου, 8 από την Ερμιονίδα, 3 από την Επίδαυρο.

 

Πολλές από τις επιχειρήσεις είναι συσκευαστήρια ενώ στη λίστα υπάρχουν και 3 συνεταιρισμοί (Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαλαμανάρας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανυφίου).

 

Εντύπωση προκαλεί πως στη λίστα περιλαμβάνεται και ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου Ναυπλιέων: O οίκος ευγηρίας «Μαρίας Ράδου», το γηροκομείο Ναυπλίου. Η οφειλή του προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 745.719 ευρώ (576.686 ευρώ η βασική οφειλή στον ΕΦΚΑ, 169.033 ευρώ οι προσαυξήσεις).

 

Στο Δήμο που σπαταλιούνται χιλιάδες ευρώ για έργα βιτρίνας (μαραθώνιοι, στολισμοί, συναυλίες, εκθέσεις γιοτ) τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται, όπως αυξάνονται και οι πιθανότητες οι ηλικιωμένοι να βρεθούν στο δρόμο…

Γ. Νικολόπουλος

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια