«Ο Πύργος των Μεγάλων Εξελίξεων» της Χρύσας Σαββάκη στο «Θέατρο Πρόταση»

 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (11 το πρωί) θα γίνει παρουσίαση του διπλού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη «Ο Πύργος των Μεγάλων Εξελίξεων» (εκδόσεις Άπαρσις) στο «Θέατρο Πρόταση» (ΟΔ. Ανδρούτσου 13, Άργος).

 

Πρόκειται για αφήγημα και θεατρικό κείμενο μαζί, σε ένα ιδιαίτερο βιβλίο με διπλό χειροποίητο εξώφυλλο. Απευθύνεται σε παιδιά και μεγαλύτερους.

 

Η παρουσίαση γίνεται με θεατρική αναπαράσταση. Μια αφηγήτρια, τρεις ηθοποιοί, δεκατέσσερις ρόλοι, σ’ έναν πολύ διαφορετικό Πύργο.

 

Το διπλό χειροποίητο εξώφυλλο του βιβλίου

 

Ο Πύργος των Μεγάλων Εξελίξεων» είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με οδηγό την τεχνολογία και όχημα το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο!

 

Ο αναγνώστης παρακολουθεί την εξέλιξη των υπολογιστών τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ο Cpu, το Τροφοδοτικό, η Μotherboard, οι Μνήμες, οι Κάρτες και όλα τα μέρη ενός υπολογιστή παίρνουν ανθρώπινη μορφή, και αντιδρούν στις ανάγκες της καθημερινότητας και στις αλλαγές που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων.

 

Μήπως όμως ο Σπούκη, ο Τρόφη, η Μητροδώρα, ηΡομίνα, η Κάρδη και οι υπόλοιποι δεν είναι απλά εξαρτήματα ενός μηχανήματος; Μήπως θα μπορούσαν να είναι τα μέλη μιας κοινωνίας; Κι αυτός ο Πύργος μήπως θα μπορούσε να είναι μια πατρίδα;

 

Ένα έργο αλληγορικό στο οποίο θίγονται θέματα όπως: οι σχέσεις μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας, η αποδοχή ή όχι των ξένων, η ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμοστεί σε αλλαγές, η εξέλιξη της τεχνολογίας, ο κύκλος της ζωής.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια