Η έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Ναυπλίου

 

Μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση με παλιές φωτογραφίες του Ναυπλίου (της περιόδου 1900-1960) που διοργανώνει στο Βουλευτικό ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το  Δήμος Ναυπλιέων. Θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (11πμ – 2 μμ και 6 μμ – 8 μμ).

 

 

Η έκθεση δεν θα είχε ξεκινήσει δίχως τον Τάσσο Χειβιδόπουλο που είχε την ιδέα και έκανε την πρόταση, τον Γιώργο Καρατάσο που την υλοποίησε και ανέδειξε ένα μέρος του φωτογραφικού αρχείου του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και την Κατερίνα Μπεκιάρη που την φιλοτέχνησε με περισσή φροντίδα, με έμπνευση και με ευαισθησία …
Πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από τις φωτογραφίες ιδιοκτησίας του Συλλόγου που προέρχονται από τα αρχεία του Τομπάζη, του Μαζαράκη και άλλων, σημαντική συμβολή στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων από τα προσωπικά τους αρχεία έχουν οι συμπολίτες μας Κώστας Καράπαυλος, Γιάννης Καλιτσιάδης και πολλοί ακόμα που πρόθυμα βοήθησαν την σημαντική προσπάθεια …

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεοδόση Σπαντιδέα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος και τόνισε την σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων.
Ο Σύλλογος αισθάνεται το χρέος να ευχαριστήσει δημόσια τον Θεοδόση Αντωνιάδη που κάλυψε στο πιάνο μουσικά την όλη εκδήλωση, τον Περικλή Μπελίτσο που κάλυψε γευστικά την βραδιά και τον Σταύρο Διονυσόπουλο που γέμισε με την οσμή των γιασεμιών τον χώρο και τις μνήμες του Αναπλιού που έχουν φύγει.

 

Επίσης πρέπει να δοθούν ευχαριστίες στην «ΙΚΟΝΑ» Γ. και Ν. Χριστόπουλου για την άψογη επεξεργασία και εκτύπωση των πρωτότυπων φωτογραφιών που εκτίθενται.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια