«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική πάλη»

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος, (από Καποδιστρίου) την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στις 7:30 μ.μ.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σε χρόνο ρεκόρ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε την συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση η οποία συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες, με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και θέλησε να φέρει με μορφή κατ’ επείγοντος στην Βουλή, τροπολογία για επιπλέον εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, σε άσχετο νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα.

 

Τέτοια η πρεμούρα τους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των αφεντικών.

 

Παρά τα όσα διακηρύσσει η κυβέρνηση για “δίκαιη ανάπτυξη”, για “επιστροφή στην κανονικότητα”, για βελτίωση της  ζωής των εργαζομένων, η επίθεση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την επίθεση, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων προϋποθέτει τη θωράκιση όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου, ώστε να μπουν οι αγώνες των εργαζομένων στο “γύψο” της προσαρμογής στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

 

Αυτοί οι σχεδιασμοί θα πάρουν τη θέση τους δίπλα στις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στις καταδίκες απεργών με πολλούς μήνες φυλάκισης επειδή παλεύουν για τις ανάγκες τους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, στις αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση και τις απειλές βαρύτατων συνεπειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα διατάγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας για “σιγή νεκροταφείου”.

 

Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και να μη βγάζουμε άχνα.

 

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων, οι οποίες στηρίζουν τις “παρεμβάσεις” που θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.

 

Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχό τους, τους αγώνες των εργαζομένων, ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και τραπεζιτών. Όλων αυτών που, στο όνομα της κερδοφορίας τους, απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων.

 

Κόντρα στη ζωή με τα ψίχουλα που μας ετοιμάζουν, τα ταξικά σωματεία υιοθετούμε αιτήματα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις. Στον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ, για επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας, επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Στον αγώνα για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.

 

Χτες το βράδυ και μετά από τις αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων, με ελιγμό η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας.

 

Όλοι στα συλλαλητήρια! Όλοι στο δρόμο! Να πάρει απάντηση η πρόκληση!

Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι προσωρινή!

 

Τα ταξικά συνδικάτα δεν «μασάμε» στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουμε αποφασιστική απάντηση

με μαζική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Όλοι  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Πέτρου, (από Καποδιστρίου)

Σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στις 7:30 μ.μ.

 

Δίνουμε τη  μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 14 του Δεκέμβρη!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια