Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άργος εξαιτίας της κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος

 

Η Γραμματεία Aργολίδας του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση Τρίτη 5 Δεκέμβρη (7.30 μμ) στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος (από την πλευρά της οδού Καποδιστρίου).

 

Όπως αναφέρει η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ:

 

H συγκέντρωση γίνεται ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη, νόμο στη Βουλή για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, της οργάνωσης και της πάλης των εργατών, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

 

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς ,αφού ξηλώνει έτσι τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία , αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

 

Είναι αδίστακτοι. Δεν έχουν καμία αναστολή, χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου ήταν το χτύπημα του και η επιβολή σιγής νεκροταφείου.

 

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια