Πολιτική

ΛΑΕ: Οι πλειστηριασμοί αφορούν και πρώτες κατοικίες, όχι μόνο μεγαλοφειλέτες κακοπληρωτές

 

Στην προπαγάνδα της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ και την προσπάθεια να κατασυκοφαντηθεί το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών αναφέρθηκαν οι ομιλητές της εκδήλωσης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΛΑΕ Αργολίδας με ομιλητές Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΠΣ της ΛΑΕ και τη Δέσποινα Σπανού, συνταξιούχο εφοριακό, μέλος ΠΣ της ΛΑΕ. Τη συζήτηση συντόνισαν ο δικηγόρος Δημήτρης Πειρούνης και ο συντονιστής της ΛΑΕ Αργολίδας Δημήτρης Βασιλείου.

 

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, τόνισε πως είναι ψέμα ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μην βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ:

 

«Την περασμένη Τετάρτη έγιναν στα Ειρηνοδικεία της Αθήνας πολλοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πρώτες κατοικίες με αξία φθηνότερη από 300.000 ευρώ και και για χρέη χαμηλότερα από το όριο των 300.000 ευρώ. Είναι ψέμα ότι οι πλειστηριασμοί που αποτρέπονται αφορούν μεγαλοφειλέτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές».

 

Ο κ. Σαραφιάνος πρόσθεσε πως «οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα οδηγήσουν σε τεράστια πτώση της αξίας της κτηματαγοράς, άρα και της αξίας των ακινήτων που έχουν οι τράπεζες στο χαρτοφυλάκιο τους και θα τεθεί το θέμα μιας 4ης ανακεφαλαιοποίησης».

 

Μέσα στο 2018, όπως είπε η Δέσποινα Σπανού, πρόκειται να γίνουν 18.000 πλειστηριασμοί και τόνισε πως στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένας τεράστιος ξενώνας.

 

Η δράση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών θα πρέπει τώρα, με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπου θα γίνονται από τα συμβολαιογραφικά γραφεία , ακόμη και από τις καφετέριες, να βρεθεί στα κτίρια που πλειστηριάζονται. Εκεί θα προσπαθήσει να εμποδίσει τους Δικαστικούς Επιμελητές και τους ενδιαφερόμενους πλειοδότες να επισκεφθούν το χώρο (οι ημέρες και ώρες επισκέψεων καθορίζονται από το νόμο και δημοσιοποιούνται).

 

Οι ομιλητές επεσήμαναν πως ο αγώνας θα πρέπει να οργανωθεί με επιτροπές σε επίπεδο συνοικιών και πόλεων και να γίνει μαζικός. Να αναπτυχθούν δίκτυα αλληλεγγύης: «Δεν θα λυθεί μεμονωμένα το πρόβλημα, αφού εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες θα θιγούν. Η αντίσταση θα πρέπει να γίνει σε όλα τα μέτωπα, στις ιδιωτικοποιήσεις στο ρεύμα, το νερό, την Παιδεία, την Υγεία. Παντού».

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ζητείται κυρία για φύλαξη δύο παιδιών 9 ετών στο Ναύπλιο

Ζητείται κυρία για φύλαξη δύο παιδιών 9 ετών στο Ναύπλιο, μεσημέρι 15:00 - 18:00, Δευτέρα…

2 ώρες πριν

Η δολοφονία που έγραψε ιστορία (1/5/1976, δολοφονία Αλέκου Παναγούλη) – Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

1/5/1976 δολοφονία Αλέκου Παναγούλη Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ…

3 ώρες πριν

Το Μαλαντρένι Άργους θα γιορτάσει τον “Μάη Θανάση”

Το Μαλαντρένι Άργους θα γιοτάσει τη μνήμη της ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου,…

4 ώρες πριν

Η ΔΗΜΑΣ Α.Ε.Β.Ε. αναζητά μηχανολόγο μηχανικό

Η ΔΗΜΑΣ Α.Ε.Β.Ε., εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής ηλιακών συστημάτων, στο πλαίσιο…

4 ώρες πριν

Το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γεωπόνων – Πρόεδρος ο Αν. Μπινιάρης

Το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Ε.Γ.) προήλθε από τις εκλογές που…

4 ώρες πριν

Ζητείται βοηθός κουζίνας για ξενοδοχείο στο Τολό

Ζητείται άτομο για εργασία στην θέση βοηθού κουζίνας στο ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ στο Τολό για απασχόληση…

5 ώρες πριν