Υπογράφηκε η σύσταση του Κέντρου Κοινότητας Αργολίδας από τον Τατούλη

 

Επιτυχία της πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διαμορφώσει συνθήκες άσκησης ενιαίας πολιτικής για τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την υπογραφή σύστασης του Κέντρου Κοινότητας Αργολίδας την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, το οποίο θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο.

 

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του νομού και ειδικότερα αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε:

 

• να ενημερωθείτε για όλα τα επιδόματα που δικαιούστε και όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας,
• να λάβετε ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να υποβάλετε αιτήσεις για να ενταχθείτε στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, καθώς και στο Πρόγραμμα “Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
• να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών και εφήβων κλπ)

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την ενότητα στην προσπάθεια όλων των δομών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος και σημείωσε ότι η καινούργια δομή θα αποτελέσει πλέον το συντονιστή όλων των προσπαθειών πάνω στην παραγωγή και παροχή καλύτερων κοινωνικών υπηρεσιών.

 

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί σε αυτή την προσπάθεια κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε μια δική μας πολιτική άποψη με κύρια κατεύθυνση να παρέχονται όλες οι δυνατότητες στους ωφελούμενους και όχι σε ενδιάμεσους φορείς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας και πιστεύω ότι πλέον μέσα από τη δημιουργία και του μητρώου των ωφελούμενων, που πρέπει να υπάρχει στην Αργολίδα, αλλά και από το συντονισμό των προσπαθειών και των ενεργειών θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τατούλης.

 

Το Κέντρο Κοινότητας ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα επόμενα τρία χρόνια, σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η σκέψη μας και η προσπάθειά μας είναι, μέσα από το επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο το οποίο έχουμε επιχειρήσει, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις βιωσιμότητας για όλο το εύρος της προγραμματικής περιόδου, δηλαδή για τα υπόλοιπα άλλα τρία χρόνια».

 

Για πρώτη φορά, με την ευθύνη του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχονται υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, μέσω της κινητής μονάδας, η οποία προβλέπεται στη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

 

Με τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική το πρόγραμμα εκτελείται μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πλέον προσπαθούν και άλλες Περιφέρειες να προσαρμοστούν σε αυτό το μοντέλο. «Αυτά που κατά καιρούς λέγαμε σήμερα αποδείχθηκε ότι έχουμε επιβεβαιωθεί. Από τα τόσα Κέντρα που έχουν σχεδιαστεί σε όλη τη χώρα μόνο ένας μικρός αριθμός έχει συσταθεί και ενώ θα έπρεπε από 1/1/2018 να αρχίσουν να λειτουργούν λίγα θα είναι αυτά που θα το καταφέρουν» δήλωσε επιπρόσθετα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τη μεγάλη τους συμμετοχή στην επίτευξη αυτού του στόχου. Τον αρμόδιο τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Στεφανόπουλο γιατί τότε πραγματικά βοήθησε εξαιρετικά προς αυτή την κατεύθυνση και όλες τις κοινωνικές δομές της έδρας της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων» ανέφερε τέλος ο κ. Τατούλης.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια