Στον απόηχο μιας θεατρικής συνάντησης φιλίας (γράφει ο Κυριάκος Σάμιος)

…Με αφορμή τη συνάντηση φιλίας των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων Αργολίδας «Ανταμώνω – Επικοινωνώ! Δρόμοι του Θεάτρου – Δρόμοι Ανοιχτοί!»

 

 

του Κυριάκου Σάμιου

Πριν κοπάσει ο απόηχος της τριήμερης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ σταχυολογώ κάποιες σκέψεις που αναδύονται από τις εργασίες της.

 

Σαφώς και η αποτίμηση χαρακτηρίζεται θετική, γόνιμη, και αισιόδοξη για καθιέρωση παρόμοιων συναντήσεων. Δόθηκε βήμα και λόγος σε ανθρώπους που εμπλέκονται με την ερασιτεχνική δημιουργία. Τηρουμένων των αναλογιών η συμμετοχή στα «πρωινά τραπέζια» ικανοποιητική σαν πρώτη φορά, και έχοντας υπόψη τους διαφορετικούς προσανατολισμούς των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. ΄

 

Όπως και να το κάνουμε το πέρασμα από την εποχή του ΕΓΩ στην εποχή του ΕΜΕΙΣ χρειάζεται χρόνο, και είναι κάτι που κατακτιέται μέσα από ένα θεατρικό βίο που μας παραπέμπει σε μια «αιματηρή» αλλά άκρως γοητευτική και χρήσιμη πορεία.

 

Ελπίζω την επόμενη φορά να συντρίψουμε την απουσία του λόγου. Δεν επιζητούμε την άγνοια, αντίθετα με την παρηγορητική αφέλειά μας αντιπροτείνουμε την από κοινού επιστροφή είτε επί σκηνής είτε από οπουδήποτε στην αρχική πηγή της συγκίνησης.

 

Μήπως η λύση βρίσκεται στην ερασιτεχνική δημιουργία;
Είναι απαραίτητο το ερασιτεχνικό θέατρο και ποια η συμβολή του στο κοινωνικό περιβάλλον;

 

Ερωτήματα που μοιραστήκαμε, κουβεντιάσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, συμπληρώσαμε, και συμπληρωθήκαμε, γνωριστήκαμε και ανταμώσαμε σ’ ένα κοινό τόπο, το ΘΕΑΤΡΟ..!

 

Ευελπιστώ πως οι σκέψεις αυτές θα ληφθούν σαν ένα πλέγμα προβληματισμού που αφήνεται στις διαθέσεις των μελών των ερασιτεχνικών ομάδων για επιμέρους μοίρασμα στον κύκλο των δραστηριοτήτων τους.

 

Ελπίζω κι εύχομαι σε μια δυναμική δράση που αφήνει στην άκρη τις αποσπασματικές κινήσεις χωρίς προοπτική, κυρίως δε με καταδικασμένο μέλλον.

 

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας, εύχομαι δημιουργική συνέχεια και καλή αντάμωση!

Με εκτίμηση και αγάπη, Κυριάκος Σάμιος

 

 

3 σχόλια

  1. Ποια φιλία ρε παιδιά; Τα υπονοούμενα πέφτανε σαν το χαλάζι. Ακόμα κι αυτό το κείμενο του εμψυχωτή, κατακεραυνώνει αυτούς που κάνουν τις δικές τους προσπάθειες λες και πρέπει να υποτάσσονται όλοι στις απόψεις κάποιου πεφωτισμένου. “Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε”. Χμμμμμ !

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια