Επίσκεψη του μητροπολίτη Νεκτάριου στο Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου

 

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ο οποίος διηγήθηκε στους μαθητέςτο βίο του πατέρα Αθανάσιου κατά κόσμο Γεώργιου Χαμακιώτη που ήταν για πολλά χρόνια εφημέριος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι και είχε αφιερώσει όλο του το βίο στην αγάπη και προσφορά προς το συνάνθρωπο.

 

« Ήταν άνθρωπος πολλής προσευχής. Η ζωή του αναλώθηκε στη διακονία του Κυρίου και των ανθρώπων. Κυριολεκτικά έδινε τα πάντα.

—Κοιμάμαι φτωχός και ξυπνάω πλούσιος, έλεγε χαριτολογώντας.

—Λεφτά δεν έχω και χωρίς λεφτά δεν μένω.

Ακόμα και τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής του δεν ξέχασε την ελεημοσύνη. Όταν λίγες μέρες πριν του είπαν ότι ήλθε η σύνταξή του, αντέδρασε.

—Γυμνός ήρθα, γυμνός και θα φύγω. Δώστε τα όλα.

Και μερίμνησε να δοθούν σε μια φτωχή οικογένεια στην Πεύκη.»

 

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μοίρασε από ένα βιβλίο στους μαθητές και η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) του παρέδωσαν τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης.

 

 

 

Λίγα λόγια για το σχολείο 

 

Το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου στεγάζεται σε ένα πανέμορφο πέτρινο παραδοσιακό κτίριο, που βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας Σκαφιδακίου του Δήμου Άργους Μυκηνών και λειτουργεί από τη δεκαετία του 1930, σε μια άνετη έκταση 7000 τ.μ. Διαθέτει 5 ισόγειες και ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες λειτουργούν ισάριθμα τμήματα ενώ από τη φετινή χρονιά λειτουργεί και ολοήμερο τμήμα. Στον προαύλιο χώρο, που περιβάλλει το κτίριο, υπάρχουν οργανωμένα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Αξιόλογος είναι επίσης και ο κήπος του σχολείου που συντηρείται με φροντίδα μαθητών, δασκάλων και γονέων.

 

Το σχολείο μας εκτός από το διδακτικό έργο, δραστηριοποιείται και σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, όπως περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων. Συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς με διάφορες θεματικές δίνοντας έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν σε συγκεκριμένες ενότητες ανάλογες με τα ενδιαφέροντά τους. Παράλληλα γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις, ενώ ειδικοί έρχονται κατά διαστήματα στο χώρο του σχολείου για επιστημονική ενημέρωση των μαθητών γύρω από σύγχρονα θέματα. Εκτός από το εργαστήρι πληροφορικής οι αίθουσες διαθέτουν σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας (βιντεοπροβολείς) για να διευκολύνεται το έργο των εκπαιδευτικών (δασκάλων και ειδικοτήτων) που διδάσκουν στο σχολείο μας. Προφανής λοιπόν στόχος του σχολείου μας είναι η ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, μέσα σε ένα όμορφο και πρόσχαρο χώρο.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια