Λαφαζάνης, Κοκκινόπουλος, Σαραφιανός για το θέμα των πλειστηριασμών

 

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Λαϊκή Ενότητα με θέμα τους πλειστηριασμούς στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Λαφαζανης, Ο δικηγόρος Δημ. Σαραφιανός και ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Παντελής Κοκκινόπουλος ο οποίος συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα και είναι ένας από τους 19 συλληφθέντες για συμμετοχή σε κινητοποίηση κατά της διεξαγωγής πλειστηριασμού. 

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης . “Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα Κοντονή – Τόσκα – Τσακαλώτου, οι οποίοι, σε συμπαιγνία με μια μικρή επίορκη ομάδα συμβολαιογράφων Αθήνας και Πειραιά, επιχειρούν με ακραία αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις παρασκηνίου να επισπεύσουν μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ. Ενώ τόνισε πως ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της τρόικας είναι να διευκολύνουν τις τράπεζες να αρπάξουν μαζικά τα σπίτια του λαού.

 

Κάνοντας ειδική αναφορά στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογράμμισε πως αυτή τεκμηριώνει το μέγα σκάνδαλο της απώλειας 40 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, εξαιτίας των τριών ανακεφαλαιοποίησεων των τραπεζών και ιδιαίτερα της τρίτης.

 

“Υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτήν την χώρα;”, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ”Υπάρχει δικαιοσύνη;” Ενώ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ-ΔΗΣΥ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε σε ”μαζικό αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό, την αστυνομική καταστολή και τα ιδιώνυμα μέτρα με το σύνθημα: Οι άνθρωποι και λαϊκή στέγη πάνω από τις τράπεζες”.

 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ψέμα ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μην βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

 

«Ήδη δημοσιεύονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πολύ φθηνότερα ακίνητα και μάλιστα πρώτες κατοικίες για χρέη πολύ χαμηλότερα από το όριο των 300.000 ευρώ. Είναι ψέμα ότι οι πλειστηριασμοί που αποτρέπονται αφορούν μεγαλοφειλέτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές. Εκτός αν ακίνητα 76 τ.μ. με αξία 50.000 ευρώ και χρέη 62.000 ανήκουν κατά την κυβέρνηση σε αυτή την κατηγορία. Αντίθετα η κυβέρνηση με τον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ξεπλένει θαλασσοδάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, χαρίζοντας τους και τον εισπραχθέντα και μη αποδοθέντα ΦΠΑ» υπογράμμισε.

 

Ο κ. Σαραφιανός είπε ότι δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, εκτός από τα πολύ χαμηλά πλέον όρια εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας για την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη.

 

Τέλος ο κ. Σαραφιάνος πρόσθεσε πως η πολιτική που ακολουθείται δεν οδηγεί πουθενά «γιατί οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα οδηγήσουν σε συντριπτική πτώση της αξίας της κτηματαγοράς, άρα και της αξίας των ακινήτων που έχουν οι τράπεζες στο χαρτοφυλάκιο τους και άρα θα ξανατεθεί το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης».

 

Ο Παντελής Κοκκινόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι συμμετέχει στη συνέντευξη τύπου με την ιδιότητα του υποδίκου καθώς όπως είπε το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών στο Ναύπλιο ήταν πρώτο που χτυπήθηκε από την κυβέρνηση. «Συνελήφθησαν 19 αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και εγώ για παρακώλυση των πλειστηριασμών και επίθεση εναντίον της συμβολαιογράφου, πράγμα απολύτως ψευδές» σημείωσε ο κ. Κοκκινόπουλος.

 

«Οι συλλήψεις έγιναν στην προσπάθεια τρομοκράτησης μελών του κινήματος, πράγμα που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση σύμφωνα και με τις δηλώσεις των υπουργών Κοντονή και Τόσκα, οι οποίοι προετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση για να καταστείλουν την αντίσταση κατά της λεηλασίας των λαϊκών περιουσιών» κατέληξε ο κ. Κοκκινόπουλος.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια