Συμμετείχαν 4 εταιρείες, κόπηκαν οι 3 στο διαγωνισμό για τους σεκιούριτι στο Άργος

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Τέσσερις εταιρείες Security συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τίτλο «Υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών κτιρίων Δήμου Άργους – Μυκηνών», ο οποίος αφορά την τοποθέτηση σεκιούριτι στην πόλη και τα χωριά του Δήμου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 499.407 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) για ένα χρόνο.

 

Η τριμελής επιτροπή υπαλλήλων του Δήμου που έλεγξε τις προσφορές των τεσσάρων εταιρειών που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, αποφάνθηκε ότι οι 3 από αυτές πρέπει να αποκλειστούν καθώς δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού που κατάρτισε ο Δήμος.

 

Οι εταιρείες που αποκλείστηκαν από τη β’ φάση του διαγωνισμού είναι οι: «MELISSINOS SECURITY», «ARGOS SECURITY A.E.», «STARGUARD Ε.Π.Ε.», ενώ η εταιρεία που συνεχίζει (και φυσικά κερδίζει τον διαγωνισμό) είναι η «FALCON SECURITY G.S.».

 

Ο βασικός λόγος που απορρίφθηκαν οι 3 εταιρείες είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τρεις αναλήψεις έργων ανά έτος που η καθεμία να ξεπερνά τα 302.061 € όπως προέβλεπαν οι όροι του διαγωνισμού. Αντίθετα, αν είχαν πολύ μεγαλύτερο συνολικό τζίρο από πολλά έργα μικρότερα των 302.061 ευρώ θα απορρίπτονταν… (!) 

 

Η «FALCON SECURITY G.S.», η εταιρεία που συνεχίζει στη 2η φάση καθώς διαθέτει τη χρηματοοικονομική επάρκεια που θέτει ο διαγωνισμός, είναι αυτή που εδώ και περίπου 20 περίπου μήνες με απευθείας αναθέσεις έχει αναλάβει τη «φύλαξη δημοτικών κτιρίων» (δηλ. της πλατείας του Άργους).

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική αποσφράγιση του υποφακέλου «Οικονομική Προσφορά» στον οποίο θα συμμετέχει μόνο η «FALCON SECURITY G.S.».

 

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την έγκριση ή απόρριψη των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό εταιρειών εδώ.

 

 

6 σχόλια

  1. θέσεις που γράφετε το άρθρο ξανακοίταχτε το λόγο ακύρωσης των εταιριών τουλάχιστον να ενημερώνετε σωστά.
    Η ακύρωση δεν έγινε για το ύψος (302.061) του “κύκλου εργασιών” τα προηγουμενα έτη

  2. Αν όντως ήταν το ποσό συμμετοχής 302.061€ !!!!!
    γιατί δεν έλεγαν από πριν και ποια εταιρεία το κάλυπτε?
    Η συνέχεια με τις ενστάσεις των 3 αποκλεισμένων?

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια