To πρόγραμμα της «Αναπτυξιακής Δύναμης» του Θοδωρή Βασιλόπουλου

 

Με βασικό σύνθημα: «Για την Αργολίδα που θέλουμε και αξίζουμε» έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού «Αναπτυξιακή Δύναμη» ενόψει των εκλογών του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τον επικεφαλής Θοδωρή Βασιλόπουλο.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος:

 

Στην “Αναπτυξιακή Δύναμη” πιστεύουμε ότι η οικονομία της Αργολίδας έχει σίγουρο μέλλον αν:

– έχει υψηλή επίδοση στην καινοτομία,
– στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της,
– επενδύσει σε συνέργειες με όλες τις επιχειρήσεις, φορείς, Δήμους και Περιφέρεια
– προβάλλει με φαντασία, οργάνωση και επιμονή το τουριστικό της προϊόν
– οργανώσει άμεσα την προβολή/διάθεση των βασικών αγροτικών προϊόντων της.

 

Για τους λόγους αυτούς σκοπεύουμε στην:

 

• Ανάπτυξη και τόνωση του τοπικού Εμπορίου. Προβολή και διαφήμιση για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από την στήριξη της τοπικής αγοράς με υγιείς και ισότιμους όρους.

 

• Δημιουργία ανοιχτών επιτροπών από εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συναδέλφους, για θέματα πού απασχολούν και προβληματίζουν όλα τα τμήματα όπως: Ασφαλιστικά και εργατικά ζητήματα (ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, φορολογικά, χωροθέτηση και προβλήματα από ΖΟΕ, άδειες λειτουργίας κ.λπ.) Προετοιμασία προτάσεων και λύσεων.

 

• Επαναλειτουργία των Τμήματων με σύγχρονη συμμετοχική λογική. Ενίσχυση της δημιουργικής λειτουργίας τους με ανοιχτές διαδικασίες για όλα τα μέλη.

 

• Ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ερμιονίδα. Μία συνεδρίαση τουλάχιστο κατ΄έτος του Διοικητικού Συμβουλίου το χρόνο στην Ερμιονίδα και οι πρόεδροι των τμημάτων θα συνεδριάζουν με τους τοπικούς φορείς.

 

• Παρεμβάσεις για την επίλυση γραφειοκρατικών διαφορών.

 

• Συνεχής συνεργασία με εμπορικούς & επαγγελματικούς συλλόγους και ομοσπονδίες.

 

• Ανάπτυξη αποτελεσματικής σύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας με τα μέλη μας (sms – newsletter)

 

• Ουσιαστική ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου.

 

• Επαναπροσδιορισμός φυσιογνωμίας Έκθεσης Αργολίδας.

 

• Συνεχής και ουσιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, παροχής υπηρεσιών αλλά και ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας με δυναμικά εργαλεία όπως Erasmus+

 

• Ενίσχυση της λειτουργίας του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου με προτάσεις βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα όπως τον συνολικό επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, τη βελτίωση στο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, τη μείωση του ΦΠΑ των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα σύμφωνα με το καθεστώς ΦΠΑ των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών, την άμεση θεσμοθέτηση του ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού και την προσφορά «Δεύτερης Ευκαιρίας» σε πτωχευμένους εμπόρους.

 

• Επικοινωνία του επιμελητηρίου με τα μέλη, ανοιχτές – διαδικτυακά συνεδριάσεις αλλά και σύνδεση με άλλα επιμελητήρια και οργανισμούς (ΙCC, easme- ευρωπαϊκός οργανισμός για τις ΜμΕ κ.α )

 

• Αξιοποίηση επενδυτικών και εξαγωγικών εργαλείων όπως η ενίσχυση της πρόσβασης των ΜμΕ στη χρηματοδότηση, μέσω εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. (Πρόγραμμα Cosme και Horizon 2020) και η εκμετάλλευση του Enterprise Europe Networkδηλ. του Δικτύου Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

 

• Καθημερινή συμβουλευτική και νομική υποστήριξη για κάθε επιχείρηση, με εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με το δικό της στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας παλινωδίες, γραφειοκρατία, άστοχες κινήσεις.

 

Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία του Θοδωρή Βασιλόπουλου καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια