Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Άργους, Ναυπλίου με Γαληνό για τις σχολικές εκδρομές

 

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου έγινε συνάντηση των Προεδρείων των Εμπορικών Συλλόγων Άργους και Ναυπλίου με τον Προϊστάμενό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Γαληνό.

 

Στη συνάντηση, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, ετέθη το θέμα των σχολικών εκδρομών και το γεγονός ότι παρατηρείται το φαινόμενο οι μαθητές να προβαίνουν σε αγορές καταναλωτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών.

 

Ο κ. Γαληνός κατανόησε πλήρως το αίτημα των Συλλόγων για προστασία της τοπικής αγοράς και ενημέρωσε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν μέσα στις αρμοδιότητές του ώστε να συνδράμει στην διευθέτηση του θέματος.

 

Επίσης έγινε συζήτηση για συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Εμπορικούς Συλλόγους, σε κοινή δράση ενημέρωσης των μαθητών για θέματα καταναλωτικής αγωγής, όπως και ο,τιδήποτε συναφές με αυτά τα θέματα.

 

 

2 σχόλια

 1. Αυτό δεν είναι θέμα για φωτογραφίες και δημοσιότητα.
  Η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό για να ανακάμψει οικονομικά.

  Φανταστείτε τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας να μη έκαναν αγορές να έτρωγαν και να έπιναν μόνο στο ξενοδοχείο με τα χρήματα που έχουν πληρώσει στη χώρα τους. Ποιος ο λόγος των υποδομών της χώρας για τον τουρισμό.

  Το μόνο ίσως που θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί θα ήταν η ενίσχυση των ήδη θεσμοθετημένων δράσεων για καταναλωτική αγωγή των νέων. ‘Όχι όμως από που θα αγοράζουν τα προϊόντα αλλά ποια και με τι κριτήρια.

  Τέλος με την ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορείου, που ψωνίζεις από το σπίτι και σου φέρνει τα προϊόντα στη πόρτα σου, δεν μπορείς να ζητάς από τους μικρούς καταναλωτές να μη ψωνίζουν στις εκδρομές τους που για καθαρά συναισθηματικούς λόγους οι περισσότεροι θέλουν να θυμούνται κάτι τέτοιες μέρες μέσω τέτοιων αγορών.

  Λάθος μήνυμα από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά στελέχη (έχουν και εκλογές) και μάλιστα σε νέους και νέες.

 2. Άρα με αυτή τη λογική ούτε οι μαθητές των σχολείων άλλων πόλεων που επισκέπτονται την περιοχή πρέπει να ψωνίζουν οτιδήποτε. Ή εκεί δεν μας πειράζει;;;;;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια