Επίσκεψη Ανδριανού στις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές της Αργολίδας

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου.

 

Ο κ. Ανδριανός διαπίστωσε την έκταση της ζημιάς και συνομίλησε με παραγωγούς. Σε δηλώσεις του, τόνισε την ανάγκη για άμεση καταγραφή, αποζημίωση και λήψη ευνοϊκών μέτρων για τους πληγέντες αγρότες, αλλά και της αποφυγής διπλής καταβολής του προβλεπόμενου τέλους ανά δέντρο για τους παραγωγούς που ήδη έχουν πληγεί προηγουμένως φέτος από ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ανδριανός έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχετική με αριθμό πρωτοκόλλου 1024/8-11-2017 Ερώτηση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Η σημερινή (8-11-2017) έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο αργολικό πεδίο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.

 

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών της αποζημίωσης, αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στο αργολικό πεδίο.
2. Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ευνοϊκά μέτρα για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος”.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια