Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη σημερινή χαλαζόπτωση

 

Σχεδόν μία ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έστειλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση της 8-11-2017 στο αργολικό πεδίο και τη λήψη ευνοϊκών μέτρων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

“Η σημερινή (8-11-2017) έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο αργολικό πεδίο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.

 

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών της αποζημίωσης, αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στο αργολικό πεδίο.

 

2. Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ευνοϊκά μέτρα για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος”.

 

 

3 σχόλια

  1. H διαρκής και δια ‘…πασαν νόσον και …..μακακια ‘ κατάθεση επερωτήσεων έχει γίνει γραφική . Θα μπουν οι Τούρκοι στον Εβρο και θα ρωτά τον υπουργό ο Ανδριανός…….

  2. Ωραίος ο βουλευτής. Τις έχει έτοιμες τις ερωτήσεις για κάθε περίσταση και όταν έρθει η ώρα τις δίνει άμεσα στους Υπουργούς. Ε όχι να τον προλάβει ο Μανιάτης (ο Γκιόλας είναι εκτός συναγωνισμού). Κύρις Ανδριανέ, έχεις ετοιμάσει και άλλα θέματα, αποζημιώσεις από πλημμύρες, αποζημιώσεις από καύσωνα, η πορεία των έργων του Αναβάλου

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια