«Ο Γκαβούνος παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα με στόχο να πληγεί ο Καμπόσος»

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Άργους – Μυκηνών «Άλλος Δρόμος» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η προσπάθεια της παράταξής μας αλλά και όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για δημοκρατία και πολιτικό πολιτισμό έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.

 

Διεκδικήσαμε τα αυτονόητα:

 

α. τη δυνατότητα να εκφράζουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης την άποψή τους χωρίς να δέχονται ύβρεις και προπηλακισμούς

 

β. την αλλαγή της ώρας σύγκλησης των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να μπορούν και οι σύμβουλοι που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες να προσέρχονται χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους και

 

γ. την έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή μας για όλα τα θέματα.

 

Οι απαντήσεις όμως από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ήταν και πάλι απογοητευτικές:

 

Αρχικά ο κος Γκαβούνος, σε μία εικοσάλεπτη ομιλία επί προσωπικού (μιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του το επέτρεψε κατά παράβαση του κανονισμού που επιτρέπει τοποθέτηση για τέσσερα λεπτά) αφού εξήρε το έργο του δημάρχου, παρουσίασε τον εαυτό του -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ως θύμα (!) της αντιπολίτευσης, στην προσπάθεια της τελευταίας να πλήξει τον αρχηγό του.

 

Στη συνέχεια ο κος Καμπόσος, σε μια επίσης εικοσάλεπτη ομιλία (πάλι κατά παράβαση του κανονισμού πού επιτρέπει την τοποθέτηση για τέσσερα λεπτά), αφού εξήρε τον…εαυτό του, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος δικαιολογώντας τον σύμβουλό του. Προφανώς επιδοκιμάζει τη συμπεριφορά του κου Γκαβούνου.

 

Και τέλος, ο κος Μπέγκος, δικαιώνοντας πλήρως την καταγγελία του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης ότι ενεργεί ως μέλος της πλειοψηφίας και όχι υπηρετώντας το θεσμικό ρόλο του προέδρου ως εισηγητής των θεμάτων, πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων μας, υποστηρίζοντας ότι προστατευόμαστε επαρκώς, ότι η ώρα σύγκλησης των δημοτικών συμβουλίων είναι λογική και ότι ενημερωνόμαστε έγκαιρα και ολοκληρωμένα. Με άλλα λόγια, υποστήριξε ότι οι δέκα πέντε σύμβουλοι της αντιπολίτευσης βρισκόμαστε σε ομαδικό παραλήρημα και ότι αυτά που έγιναν την 19η Οκτωβρίου αλλά και γενικότερα τα τρία τελευταία χρόνια τα φανταζόμαστε!

 

Και όλα αυτά ειπώθηκαν υπό την παρουσία ενός “ενθουσιώδους” κοινού που χειροκροτούσε με την παραμικρή ευκαιρία.

 

Εμείς, απέναντι στα παραπάνω, αντιτάξαμε για μια φορά ακόμη τον πολιτικό μας λόγο, και τα επιχειρήματά μας. Υπενθυμίσαμε τι έγινε στην επίμαχη συνεδρίαση από την οποία και αποχωρήσαμε. Τονίσαμε ότι υπάρχουν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμφωνούν με την αλλαγή της ώρας των συνεδριάσεων. Παραθέσαμε μια σειρά από συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου υπήρχε ελλιπής ενημέρωση για τα θέματα. Το ίδιο έκαναν, και οι άλλες παρατάξεις τις αντιπολίτευσης.

 

Κάναμε όμως και κάτι ακόμη, ζητήσαμε να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 19ης Οκτωβρίου και να δοθούν στη δημοσιότητα. Και τότε οι πολίτες του δήμου Άργους Μυκηνών θα κρίνουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα…

 

 

 

2 σχόλια

  1. Οφείλει ο κ. Καμπόσος να διοργανώσει μια πορεία αλληλεγγύης γι αυτό το παλικαράκι τον Γκαβούνο που δέχεται το μπούλινγκ της σκληρής αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές θα του δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια