Τατούλης: Aκόμα πιο κοντά στη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen

 

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο της δημιουργίας Περιφερειακής Τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Γερμανικών Sparkassen, βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη  Πέτρου Τατούλη με τους Harald Felzen και Paul Schaefer, υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδρύματος των Sparkassen και τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, σύμβουλο του Περιφερειάρχη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ευόδωσης της πολιτικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την εφαρμογή του μοντέλου αυτού, δεδομένου ότι αυτό εναρμονίζεται απόλυτα με τα χαρακτηριστικά της περιφερειακής οικονομίας της Ελλάδας, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από την πάνω από 200 έτη επιτυχούς εφαρμογής στη Γερμανία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η εφαρμογή του μοντέλου των Sparkassen στην Ελλάδα σηματοδοτεί το νέο όραμα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, γιατί μεταφέρεται το πολιτικό κέντρο βάρους από το κέντρο στην Περιφέρεια.

 

Προϊόν της συνάντησης ήταν η συμφωνία για τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής και των ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν τα επιμέρους αντικείμενα που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία στην Πελοπόννησο της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Ελλάδα.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της αμοιβαίας δέσμευσης των δύο μερών για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα πραγματοποιηθεί κατά τις εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα λάβει χώρα από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας.

6 σχόλια

  1. Για να τις δούμε…Αν δίνουν χρήμα στις επιχειρήσεις καλώς να έρθουν,γιατί οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είναι τελειωμένες,δεν βοηθούν την κοινωνία καθόλου

    • Δεν υπάρχει αμφιβολία,θα πεσει φαγοπότι.Όσο καλοπροαίρετος και να θες να είσαι κάθε παράδειγμα του παρελθόντος σε οδηγεί να μην τους εμπιστεύεσαι…Σου ρίχνουν καροτάκι στην αρχή και αυτοί τρώνε γουρνοπούλα.

  2. Ερχεται η αναπτυξη μη φοβάστε…και μάλιστα ιδρύοντας τράπεζα(που είναι η κύρια αιτία που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο)…εύγε στους λίγους!

  3. Ναι γιατί είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Πελοπόννησο αυτό που λείπει είναι μία τράπεζα περιφερειακή. Δε θέλω φίλε τα 5 ευρώ που μου απομένουν να τα βάζω όπου κι όπου!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια