«Η αμφισβήτηση στα κόμικ»: Παρουσίαση βιβλίου στη βιβλιοθήκη “Παλαμήδης”

 

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» παρουσιάζουν το βιβλίο της Κωνσταντίνας Πίστα «Η αμφισβήτηση στα κόμικ. Πώς αμφισβητούν τον κόσμο των μεγάλων ο Charlie Brown του Schultz, η Mafalda του Quino, το Σπουργίτι του Αρκά και η Μνημόνικα». 

 

Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. .

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας, Γ. Γραμματέας της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, ο κ. Γεώργιος Κόνδης, κοινωνιολόγος και η κα. Έφη Ντασκαγιάννη, εκπαιδευτικός.

 

Το βιβλίο αναφέρεται κυρίως στην αμφισβήτηση του κόσμου των μεγάλων από τους νέους και τους εφήβους, όπως αυτή εκδηλώνεται σε τρεις αγαπημένες σειρές κόμικ, με ήρωες πολύ ιδιαίτερους νέους: τον Charlie Brown του Schultz (Peanuts), την Mafalda του Quino (Μαφάλντα – Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους) και το Σπουργίτι του Αρκά (Χαμηλές Πτήσεις). Στους τρεις διάσημους αυτούς ήρωες προστίθεται η νεοδημιουργημένη από την συγγραφέα ηρωΐδα Μνημόνικα.

 

Η Κωνσταντίνα Πίστα σπούδασε Πληροφορική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα διδάσκει στο ΣΔΕ Άσσου – Λεχαίου της Κορινθίας.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια