Χειβιδόπουλος: Αναληθή όσα λέει ο Δήμος Άργους, προσπαθεί μάταια να με πλήξει

 

Με ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρεται στο κείμενο του Δήμου Άργους – Μυκηνών σχετικά με το Μουσικό Γυμνάσιο Αργολίδας.

 

«Σε μια εντελώς αναληθή αναφορά γεγονότων τα οποία ουδέποτε ανέφερα και υιοθέτησα προσπαθεί μάταια να πλήξει με τον δικό του ιλαρό τρόπο την δημόσια εικόνα μου και να με «εκθέσει» όπως πιστεύει στα μάτια των πολιτών της δημοτικής κοινότητας Προσύμνης» αναφέρει ο κ. Χειβιδόπουλος.

 

 

Η ανακοίνωση του Τάσσου Χειβιδόπουλου

 

Με έκπληξη διάβασα πριν λίγο την ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών σχετικά με την συμμετοχή μου κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στην συνάντηση που οργάνωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος σχετικά με τις κτιριακές υποδομές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

 

Σε μια εντελώς αναληθή αναφορά γεγονότων τα οποία ουδέποτε ανέφερα και υιοθέτησα προσπαθεί μάταια να πλήξει με τον δικό του ιλαρό τρόπο την δημόσια εικόνα μου και να με «εκθέσει» όπως πιστεύει στα μάτια των πολιτών της δημοτικής κοινότητας Προσύμνης.

 

Απαντώ λοιπόν στα ερωτήματα του:

 

– Φυσικά και γνωρίζω πολύ καλά την πορεία του θέματος της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Το παρακολουθώ άλλωστε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ εδώ και τέσσερα χρόνια, όπου η ανωριμότητα της μελέτης δεν μας επέτρεψε παρά την δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να εντάξουμε το έργο το οποίο σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί.

 

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά την φετινή εξέλιξη με τα προβλήματα που υπήρξαν στην μελέτη και δεν επέτρεψαν την ένταξη του στο νέο πρόγραμμα στην πρόσφατη σχετική πρόσκληση. Γνωρίζω ακόμα πολύ καλά ότι σήμερα υπάρχει συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου Άργους Μυκηνών με την Διαχειριστική Αρχή για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διορθώσεις προκειμένου στην επόμενη πρόσκληση που αναμένουμε άμεσα, να ενταχθεί το έργο και τελικά να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί επιτέλους το σχολείο.

 

– Είναι επίσης γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Άργους Μυκηνών αγοράσθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, παραχωρήθηκαν αρχικά για την προσωρινή στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου και μετά από προσωπική μου συνεννόηση και ενέργειες του αντιδημάρχου κ. Πετσέλη μεταφέρθηκαν στην Προσύμνη για την κάλυψη των αναγκών του Μουσικού Σχολείου. Επίσης έχει ήδη δρομολογηθεί από την Π. Ε. Αργολίδας σε συνεννόηση με τον Δήμο Άργους Μυκηνών, η προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας με τουαλέτες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου.

 

– Η παρουσία μου σε μια σύσκεψη την οποία προκαλεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και στην οποία παρευρίσκονταν , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος, το Δ. Σ. Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, η Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου κι αρκετοί καθηγητές, ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του δεκαπενταμελούς μαθητικού Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου ο αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους – Μυκηνών (κ. Πετσέλης) και μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Άργους Μυκηνών (κ. Καχριμάνη), είναι υποχρέωση μου αφού αφορά ένα σχολείο κόσμημα για την Π. Ε. Αργολίδας για το οποίο έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη του εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια.

 

– Τα όσα ανέφερα στην σύσκεψη είναι αυτά ακριβώς που ο Περιφερειάρχης αναφέρει στην σημερινή σαφή δήλωση του σχετικά με το θέμα. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι υπήρξε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη και την θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα παιδείας κ. Παναγιωτοπούλου αφού η σημερινή δήλωση του κ. Περιφερειάρχη το επιβεβαιώνει. Οφείλω όμως να τονίσω ότι εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, αφού τα συζητήσουμε διεξοδικά, καταλήγουμε σε μια και μόνη άποψη. Η δημοκρατική διαδικασία και ο διάλογος, η έκφραση της γνώμης όλων μας , είναι προαπαιτούμενο από τον Περιφερειάρχη για την λειτουργία μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν ο κ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών επιθυμούσε να ενημερωθεί για την τοποθέτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν εκδώσει το σχετικό δελτίο τύπου αρκούσε να κάνει το ίδιο και να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του στην σύσκεψη Αντιδήμαρχο κ. Πετσέλη και το μέλος της σχολικής του επιτροπής κ. Καχριμάνη που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.

 

– Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ κανένα πεδίο των αρμοδιοτήτων μου και ιδιαίτερα τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης για να αποκομίσω προσωπικά οφέλη. Δεν το χρειάζομαι άλλωστε. Άλλοι τον τελευταίο καιρό μάταια προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα διάστασης και κόντρας ανάμεσα σε μένα και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το θεωρώ βέβαια απολύτως λογικό αφού δε γνωρίζουν (ή δεν επιθυμούν να δεχτούν) ότι η σχέση μου με τον Περιφερειάρχη, όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια σχέση βαθύτατα πολιτική, που στηρίζεται στην αλληλοεκτίμηση, την ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό, όρους πολύ δύσκολους για την προσωπική τους πολιτική λειτουργία.

 

Τελειώνοντας επιθυμώ να τονίσω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες της Αργολίδας, την κοινωνία της Δημοτικής Κοινότητας Προσύμνης και της ομογένειας, που αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, αλλά κυρίως τις δεσμεύσεις της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αυτού του υπέροχου σχολείου θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους και θα πράξει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου η Αργολίδα να αποκτήσει ένα Μουσικό Σχολείο αντάξιο των καθημερινών προσπαθειών των μαθητών του και των καθηγητών τους.

 

Τάσσος Χειβιδόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Αργολίδας

 

 

 

3 σχόλια

  1. Ο Καμπόσος από την Ουκρανία στέλνει ανακοινώσεις; Ακόμη και στις διακοπές του δεν ησυχάζει ο άνθρωπος. Τόσο πάθος έχει για το Δήμο. Ξεκουράσου Μίμη. Ότι είναι να πεις πεστο όταν γυρίσεις. Ακολούθησε τα άλλα μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου στα …πολιτιστικά κέντρα που επισκέπτονται.

  2. Για άλλη μια φορά το σύστημα Καμπόσου λειτούργησε με την γνωστή του τακτική του γκεμπελισμού. Με ψέματα προσπάθησε να κάνει αυτό που κάνει συνήθως να πει κάτι που δεν ισχύει για να πιστέψουν οι του 62%. Όπως έλεγε και ο μεγάλος τους δάσκαλος πες πες κάτι θα μείνει.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια