Πρόστιμα πολλών χιλιάδων € στους Δήμους Άργους, Ερμιονίδας και Περιφέρεια για τις παράνομες χωματερές

 

Τα ποσά που θα πληρώσουν οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών και Ερμιονίδας και πολλοί άλλοι Δήμοι για τις παράνομες χωματερές δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» (ρεπορτάζ: Γιώργος Λιανός).

 

Πρόστιμο θα πληρώσουν όλοι οι δήμοι οι οποίοι λειτουργούσαν τις 290 παράνομες χωματερές για τις οποίες καταδικαστήκαμε από το Ευρωδικαστήριο στις 2 Δεκεμβρίου 2014.

 

Ο Δήμος Αργους – Μυκηνών διέθετε 7 παράνομες χωματερές• τρεις στις Μυκήνες και από έναν στα δημοτικά διαμερίσματα Κουτσοποδίου, Λέρνας, Αλέας και Αχλαδόκαμπου και θα πληρώσει πρόστιμο 840.000 ευρώ (το 40% θα το δώσει ο Δήμος και το 60% η Περιφέρεια).

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας διέθετε 4 παράνομες χωματερές και θα πληρώσει πρόστιμο 560.000 ευρώ (το 40% θα το δώσει ο Δήμος και το 60% η Περιφέρεια).

 

Σύμφωνα με τον νόμο, το «μερίδιο» κάθε δήμου ή περιφέρειας από τα πρόστιμα θα παρακρατηθεί από την τακτική τους χρηματοδότηση.

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της «Καθημερινής»

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια