Περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν ψήφισμα συμπαράστασης για τους 6 κατηγορούμενους του ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

 

H περιφερειακή παράταξη «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» (Σταύρος Χρυσαδάκος, Σαράντος Αλεξανδρής), εκφράζουν την αλληλεγγύη στους έξι πολίτες του Ναυπλίου που δικάζονται στις 10 Νοεμβρίου για τον αγώνα τους κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Με αίτημα προς τον Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητούν στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης.

 

 

Όπως αναφέρουν οι δύο σύμβουλοι:

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

 

Το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εντάσσει μαζικά στο ΤΑΙΠΕΔ την δημόσια περιουσία. Στον κατάλογο του ξεπουλήματος την τιμητική της έχει και η περιοχή της Αργολίδας με ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος). Πωλητήριο μπαίνει και σε όλη την παραλία της Καραθώνας και στο Κονδύλι, σε έκταση εντός του ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας και σε έκταση εντός του υγροβιότοπου στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

 

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης κινητοποίησε μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Αργολίδας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με το πέρας των κινητοποιήσεων όμως ήρθε η δίωξη έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου. Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα, με κατηγορίες «καθ’ υπόδειξη» από τις αστυνομικές αρχές που προκαλούν τη θυμηδία.

 

Η συνέχιση της δίωξης των έξι και η επικείμενη δίκη τους στις 10 Νοέμβρη εκθέτει και την σημερινή κυβέρνηση.

 

Δεν ξεχνάμε τις ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από την ίδια την πόλη του Ναυπλίου προεκλογικά περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ ούτε και την συμμετοχή στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες διώκονται οι έξι, του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Αργολίδας.
Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο θα συνεχιστεί.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

 

Σχέδιο ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στους έξι πολίτες – αγωνιστές του Ναυπλίου, που διώκονται για τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας στην Αργολίδα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των έξι πολιτών του Ναυπλίου που διώκονται και δικάζονται για τον αγώνα που δίνουν να μην ξεπουληθεί Δημόσια Περιουσία ανυπολόγιστης αξίας στον Νομό Αργολίδας.
Η προστασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να σταματήσει με διώξεις και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Να σταματήσει άμεσα η δίωξη των έξι πολιτών του Ναυπλίου και να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες».

 

 

 

 

2 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια