Μειώνονται ελάχιστα (15 λεπτά / τμ το χρόνο) τα δημοτικά τέλη σπιτιών στο Δήμο Άργους

 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών, το 2018 μειώνονται τα δημοτικά τέλη των κατοικιών κατά 7 %. Από 2,20 ευρώ που είναι σήμερα, πέφτουν κατά 0,154 λεπτά. Η νέα τιμή είναι 2,046 ευρώ.

 

Ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων που τώρα πληρώνει ανά έτος 220 ευρώ, τη νέα χρονιά θα πληρώσει 204, 6 ευρώ. Θα κερδίσει δηλαδή 15 ολόκληρα ευρώ!

 

Η μείωση αυτή είναι φυσικά ελάχιστη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη αναπροσαρμογή των τελών ήταν + 40%… Από 1,58 ευρώ το χρόνο έφτασαν τα 2,20 ευρώ.

 

Η δημοτική αρχή που πανηγυρίζει για τη μείωση θα μπορούσε να αναφέρει σε πόσους άλλους Δήμους της Ελλάδας η τιμή των ανταποδοτικών τελών ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σίγουρα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών παραμένει, αν όχι ο ακριβότερος, ένας από τους ακριβότερους πανελληνίως.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται και σε μείωση κατά 24% στα ανταποδοτικά των εμπορικών καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την τιμή που καθορίζεται.

 

Όσο για τις πλήρεις απαλλαγές δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το Άργος έπραξε αυτό που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι έχουν κάνει εδώ και χρόνια…

Γ. ΝΙΚ.

 

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

 

Μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Άργους Μυκηνών: 400.000 ευρώ μοιράζονται στους πολίτες, με πλήρεις απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Εγκατάσταση Προσωρινής Διαχείρισης Μη Επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της έκπτωσης που προέκυψε για το Δήμο Άργους-Μυκηνών από τον ως άνω προαναφερόμενο διαγωνισμό ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχώρησε σε απόφαση για δραστική μείωση των δημοτικών τελών η οποία θα εφαρμοστεί από την έναρξη του οικονομικού έτους 2018. 400.000 ευρώ αναμένεται να μοιραστούν μέσω των δημοτικών τελών στους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η επιβολή των δημοτικών τελών για τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του Δήμου λαμβάνει υπόψη το ύψος του τέλους καθαριότητας και φωτισμού το οποίο πρέπει να είναι ανάλογο του κόστους παροχής της αντίστοιχής υπηρεσίας.

 

Οι μειώσεις ανά κατηγορία είναι εντυπωσιακές!
Στις οικίες αποφασίστηκε μεσοσταθμική μείωση 7%
Στα εμπορικά καταστήματα η μεσοσταθμική μείωση ανέρχεται στο 24%
Διακρίνουμε για πρώτη φορά τις αποθήκες οι οποίες δεν παράγουν, σε διαφορετική κατηγορία, με μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 41%!

 

Αυξάνονται τα τέλη σε:
Τράπεζες, ΟΤΕ , ΔΕΗ , ΕΛΤΑ και Σούπερ Μάρκετ άνω των 350 τμ με μεσοσταθμική αύξηση 45%

 

Επίσης πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών ορίζεται για τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες
•Άποροι
• Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000€.
• Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 € .
• Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο, με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 €.
• Μονογονεικές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου –ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως12.000€.
• Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια (πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 100 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 €.

 

Απαλλαγή κατά το 50%

• Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 18.001 έως 22.000€.
• Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001 έως 20.000 €.
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 12.001 έως 18.000 €.
• Μακροχρόνια Άνεργοι( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 100 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 €

 

 

1 σχόλιο

  1. Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι… Αφού πρώτα τα ανεβάσανε όλα στο Θεό μαζί και το νερό τώρα το παίζουν φτωχοπατέρες. Έχουν χάσει κάποιες δεκαετίες που έπιαναν αυτές οι ………….
    Για να μην τα λέω όλα μαύρα σίγουρα το κέντρο έχει βελτιωθεί για να έχει κάπου ο άνεργος Αργείος να κάνει τη βόλτα του τη στιγμή που η Άργους στο γειτονικό Ναύπλιο ξαναγέμισε μαγαζιά (ίσως και απο τους Αργείτες που έφυγαν μετά την ιστορική Αναπλαση) Οι δε περιφερειακες παιδικές χαρές είναι στα τελευταία τους αλλά ποιός νοιάζεται!!! Σε λίγο θα έχουμε κολυμβητήριο. (εδώ πάλι να σημειώσω ότι το κόστος του πετρελαίου στο κολυμβητήριο είναι τέτοιο που μια χρονιά στο Ναύπλιο έκλεισε και οι κολυμβητές έκαναν προπόνηση στην Τρίπολη.) Αλλα αυτοί θα το πληρώνουνε; Θα φάνε τα λεφτά από το έργο και εις υγεία των κορόιδων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια