Όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Άργους κατά του Κ. Μπέγκου

 

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Άργους – Μυκηνών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κώστα Μπέγκο για ανεπάρκεια και παραταξιακή σκοπιμότητα.

 

Η ανακοίνωση:

 

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριε Δήμαρχε:

 

Καταθέτουμε σήμερα στο σύνολό μας ως μέλη τού δημοτικού συμβουλίου από την πλευρά τής αντιπολίτευσης την καταγγελία αυτή, κατηγορώντας τον πρόεδρο τού δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μπέγκο, για ανεπάρκεια και παραταξιακή σκοπιμότητα που δεν συνάδει με την υπηρέτηση του θεσμού του προέδρου.

 

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την εκλογή του προεδρείου τού ΔΣ και με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΔΣ τής Πέμπτης 19/10/2017 και πολλά άλλα επεισόδια πού έχουν διαδραματισθεί κατά το παρελθόν, με αποκλειστική ευθύνη τού προέδρου τού ΔΣ και την σιωπηρή συμφωνία τής πλειοψηφίας και τού Δημάρχου, το σύνολο των μελών και των τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης υποχρεωθήκαμε σέ αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Η αιτία ήταν οι χυδαίες εκφράσεις πού εκτοξεύονταν από τον γνωστό σύμβουλο τής πλειοψηφίας προς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης όταν έπαιρναν τον λόγο, στην προσπάθειά του να μην ακουστούν όλα τα ερωτήματα που έμπαιναν για τον ισολογισμό – απολογισμό τού Δήμου για το 2016 και για τον ισολογισμό τής ΚΕΔΑΜ για το έτος 2015.

 

Φυσικά η συγκεκριμένη πρακτική των παρεμβολών και των ύβρεων είναι πιστεύουμε απόφαση τής πλειοψηφίας ώστε να μην ακούγονται οι θέσεις τής αντιπολίτευσης, αλλά τελικά χρεώνεται στον πρόεδρο αφού αυτός διευθύνει την συζήτηση.

 

Θέλω να σας θυμίσω ότι για τα πρώτα 2,5 έτη τής θητείας για την ανάδειξη τού συγκεκριμένου προέδρου η αντιπολίτευση εκτός της “λαϊκής συσπείρωσης” είχε ψηφίσει θετικά, στη λογική ότι αυτός θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Κατά την εκλογή τού προέδρου πού έγινε τον Μάρτιο τού 2017 για τη δεύτερη θητεία, οι σύμβουλοι τού “άλλου δρόμου” και τής “λαϊκής συσπείρωσης” δεν ψήφισαν τον συγκεκριμένο πρόεδρο γιατί κατά τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας του λειτούργησε με ανεπάρκεια, και στενή παραταξιακή σκοπιμότητα.

 

Δεν τίμησε ούτε τις ψήφους κάποιων μελών τής αντιπολίτευσης πού τον ψήφισαν για δεύτερη θητεία, ούτε την θέση και τον ρόλο του.

 

Δεν πρόταξε το όλο, την ενωτική, δημοκρατική λειτουργία τού δημοτικού συμβουλίου και στις περισσότερες συνεδριάσεις υπερέβη τα εσκαμμένα ως προς τον θεσμικό του ρόλο.

 

Από κεκτημένη ταχύτητα και υπερβάλλοντα ζήλο λειτούργησε ως μέλος της πλειοψηφίας από όπου και προέρχεται, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ρόλο τού προέδρου.

 

Για όλα τα παραπάνω και επειδή οι συνεδριάσεις τού δημοτικού συμβουλίου για εμάς είναι η κορυφαία διαδικασία ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, αλλά και συλλογικό όργανο κατάθεσης θέσεων, απόψεων και προτάσεων διαλόγου, πού στόχο έχουν την λήψη αποφάσεων προς όφελος των δημοτών, πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και για αυτό τον καταγγέλλουμε.

 

Επειδή με την μέχρι σήμερα πορεία του ως πρόεδρος τού ΔΣ, δεν έχει δώσει την δυνατότητα τής πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, με εισηγήσεις για τα θέματα πού συζητούνται στα δημοτικά συμβούλια μέσα στην προθεσμία πού ορίζει ο νόμος (3 πλήρεις μέρες με την ύπαρξη όλων των στοιχείων στους φακέλους)

 

Επειδή παρ’ όλο πού έχει συμφωνήσει για την αλλαγή τής ώρας που θα πρέπει να αρχίζουν τα δημοτικά συμβούλια, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται και σύμβουλοι πού λόγω τής φύσης τής εργασίας τους δεν μπορούν να παρευρεθούν, μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει.

 

Επειδή σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις τού ΔΣ εισάγει πολλά θέματα προ ημερήσιας διάταξης πού δεν έχουν όλα το χαρακτήρα τού επείγοντος, αλλά στόχο έχουν τον αιφνιδιασμό τής αντιπολίτευσης.

 

Επειδή στο τελευταίο ΔΣ και σε πολλά προηγούμενα δεν προστάτεψε τον θεσμό τού προέδρου και το σύνολο των μελών τής αντιπολίτευσης ώστε αυτοί να μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους και γενικά δεν διαφύλαξε το κύρος τού δημοτικού συμβουλίου. Δεδομένου λοιπόν ότι στον νόμο 3852/2010 δεν υπάρχει δυνατότητα πρότασης μομφής για τον πρόεδρο, προχωράμε σήμερα στη συγκεκριμένη καταγγελία και θέλουμε όλα τα θέματα πού βάζουμε παραπάνω να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δημήτρης Νικητόπουλος
Νικόλαος Χαρτοφύλης
Γεώργιος Θεοδoσίου
Παναγιώτης Νικολαράκος
Πέτρος Ριμπάς
Ιωάννα Γκριτζάνη
Παναγιώτης Μουσταϊρας
Πέτρος Καρούζος
Γιώργος Μποζιονέλος
Σπυρίδων Τσετσέκος
Αναστάσιος Μουζακιώτης
Γεώργιος Σαρρής
Δημήτριος Κονοπίσης
Αγγελική Σταμέλου
Κωνσταντίνος Μανός

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια