Εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη στο Ναύπλιο

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου (7.15 μμ) στο Βουλευτικό Ναυπλίου εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

 

Ο Δημήτρης Δημηρούλης και το εξώφυλλο του βιβλίου

Θα γίνει ένας διάλογος για τον Αλεξανδρινό ποιητή με αφορμή το βιβλίο «Καβάφης, Τα ποιήματα, Δημοσιευμένα και Αδημοσίευτα», σε επιμέλεια του  Δημήτρη Δημηρούλη (εκδόσεις Gutenberg).

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματα του Καβάφη στην πρωτογενή τους μορφή σε μια έκδοση που περιέχει, μεταξύ άλλων, εκτενή εισαγωγή με κέντρο τον βίο και το έργο του ποιητή, χρονολόγιο που καλύπτει με αφθονία πληροφοριών το καβαφικό “έργα και ημέραι”, σχολιασμό πραγματολογικό και λεξικολογικό στην ίδια σελίδα ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση.

 

Εισαγωγή- Συντονισμός: Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος- Ιστορικός

 

Παρουσίαση της νέας κριτικής έκδοσης, “Κ. Π. Καβάφης: Ποιήματα δημοσιευμένα και αδημοσίευτα”, σε επιμέλεια Δημήτρη Δημηρούλη: Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος- Θεατρολόγος

 

Διάλογος για τον Καβάφη και τον ελληνικό μοντερνισμό: Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου

 

Αγγελική Σπυροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Θεωρίας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιλέγουν και θα διαβάσουν επιλεγμένα ποιήματα του Αλεξανδρινού οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Aλκηστη Βασιλάκου, Ελπίδα Κομιανού και Αναστασία Κόρδαρη.

 

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια