Μεταφορά της εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων των εν Κρήτη από το Τολό στο Ηράκλειο

 

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου θα γίνει η μεταφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων των εν Κρήτη, από το Τολό στους Αγίους Δέκα Μεσσαράς στο Ηράκλειο, με σκοπό να τεθεί σε προσκύνημα.

 

Η μεταφορά της εικόνας γίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας», κατόπιν αιτήματος και της αποδοχής αυτού από τις Ιερές Μητροπόλεις Αργολίδος, Γορτύνης και Αρκαδίας.

 

Την εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων έφεραν μαζί τους στην Αργολίδα, ως πολύτιμο θησαυρό, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, οι Κρήτες που εκδιώχθηκαν από τον τότε κατακτητή της Κρήτης, η οποία έκτοτε φυλάσσεται μαζί με άλλες στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τολό.

 

Σύμφωνα με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, στις 13 /25 Οκτωβρίου 1834  παραχωρήθηκε στους Κρήτες η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Τολό, όπου και επετράπη να αποτελέσουν Δήμο, τον Δήμο Μινώας, εκ του ονόματος του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια