21 συμβολαιογράφοι της Αργολίδας ζήτησαν έκτακτη Γ.Σ. για τους πλειστηριασμούς – Θα γίνει τη Δευτέρα

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου (4 μμ) θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας έπειτα από αίτηση 21 συμβολαιογράφων των Ειρηνοδικείων Άργους και Ναυπλίου.

 

Βασικό θέμα που θα συζητηθεί, η αποχή όλων των συμβολαιογράφων της περιφέρειας του Εφετείου έως το τέλος του έτους από πλειστηριασμούς (τραπεζών, Δημοσίου, ΙΚΑ, ΚΕΑΟ, Δήμων κλπ. πλην μεταξύ ιδιωτών), συμβατικούς και ηλεκτρονικούς.

 

Οι συμβολαιογράφοι που ζήτησαν τη σύγκλιση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι οι:

 

Ειρηνοδικείου Άργους:
Ελένη Ανέστη-Αλεξοπούλου, Μαρία-Κων/να Καλαλά, Θεόδωρος Καλής, Αναστασία Κουμούτσου, Κων/να Κουτρουφίνη, Ιωάννα Μποζιονέλου, Κων/να Μπόμπου, Αναστασία Ντόκου-Σελλή, Γεωργία Παπαθανασίου, Γεώργιος Σάμπαλης, Χρυσούλα Σπηλιοπούλου, Μαρία Συναδινού, Αναστασία Χαλέπα, Παρθένα Χριστοφορίδου- Κωτσοβού

 

Ειρηνοδικείο Ναυπλίου:
Δανάη Θανοπούλου, Αντιγόνη Κουβακλή, Θεόδωρος Μπελέζος, Ιωάννα Ρήγα, Ευαγγελία Σωτηροπούλου, Νικόλαος Αθ. Τόμπρας, Νικόλαος Γ. Τόμπρας.

 

Τα θέματα που έθεσαν οι συμβολαιογράφοι της Αργολίδας και θα συζητηθούν είναι:

 

Α) Aποχή όλων των συμβολαιογράφων της περιφέρειας του Εφετείου από τη διενέργεια των πλειστηριασμών (τραπεζών, Δημοσίου, ΙΚΑ, ΚΕΑΟ, Δήμων κλπ. πλην μεταξύ ιδιωτών), συμβατικούς και ηλεκτρονικούς και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς αποχή από την πιστοποίηση και από όλες τις προκαταρτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πράξεις, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής συμβατικών σε ηλεκτρονικούς, μέχρι τις 31-12-2017.

 

Β) Προστασία των συμβολαιογράφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί πλειστηριασμού από τις επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού.

 

Γ) Διενέργεια των πλειστηριασμών σε δικαστική αίθουσα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των δικαστηρίων.

 

Δ) Διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία (1) ημέρα την εβδομάδα και όχι διαζευκτικά Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή, όπως προβλέπεται σήμερα, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα ελέγχου της όλης διαδικασίας.

 

Ε) Μη υπογραφή σύμβασης για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου.

 

ΣΤ) Μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε κρατικό φορέα.

 

Ζ) Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν τους συμμετέχοντες –πλειοδότες στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος της ταυτότητας και η δικαιοπρακτική ικανότητα αυτών.

 

Η) Επαναφορά της διάταξης του άρθρου 98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων στην προ της τροποποίησης διατύπωσής του και κατάργηση του άρθρου 98Α.

 

Όπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι Άργους και Ναυπλίου: “Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας οι οποίοι υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κινδυνεύουν να απολέσουν την κατοικία τους και καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, πλέον των μέχρι σήμερα προβλεπομένων, για την προστασία αυτών”.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια