Γκιόλας: Μονιμοποιούνται 46 εργάτες καθαριότητας στους Δήμους Άργους και Ερμιονίδας

 

Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκιόλα, αναφέρει ότι υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, απόφαση με την οποία οδεύει προς ολοκλήρωση η επικύρωση των αιτημάτων 72 Δήμων της χώρας για την πρόσληψη 6.667 μονίμων εργατών καθαριότητας ανταποδοτικών υπηρεσιών.

 

Με την επικύρωση των αιτημάτων των Δήμων από τους Υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, οι υπηρετούντες συμβασιούχοι από παράταση, θα μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά- όπως αυτά θα ορισθούν κατά τη διαδικασία ΑΣΕΠ – για να διεκδικήσουν θέση μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας των ΟΤΑ.

 

Με αυτή την απόφαση εξασφαλίζεται η μονιμότητα 6.667 εργατών καθαριότητας, που ήταν διαχρονικά στόχος της Κυβέρνησης και επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.

 

Στον κατάλογο των 82 Δήμων, που υπέβαλαν σχετικό αίτημα συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με 15 θέσεις και ο Δήμος Ερμιονίδας με 31 θέσεις.

 

Όπως αναφέρει το πολιτικό γραφείο του Γιάννη Γκιόλα:

 

Είναι προφανής η ικανοποίησή μας για τη θετική εξέλιξη σε ένα τόσο ακανθώδες ζήτημα που δόθηκε από το ΥΠΕΣ με τη δρομολόγηση μόνιμης λύσης και την εξασφάλιση μόνιμων θέσεων εργασίας. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η λύση αυτή επιτεύχθηκε με την υπεύθυνη στάση και την ανάληψη της ευθύνης που επωμίσθηκαν οι ανωτέρω φορείς των ΟΤΑ, από τους οποίους άλλωστε ξεκινά και καταλήγει ο επαρκής τρόπος αντιμετώπισης της καθαριότητας στο χώρο ευθύνης του καθενός.

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια