«Λευκές νύχτες» για να ξεχαστεί πρόσκαιρα η μαύρη καθημερινότητα των άδειων καταστημάτων…

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας με αφορμή τη «Λευκή Νύχτα» (δηλαδή το άνοιγμα των καταστημάτων ως τα μεσάνυχτα) του Σαββάτου στην πόλη του Άργους.

 

«Εκατοντάδες εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν αυθαίρετα με παράταση του ωραρίου τους, δίχως βέβαια να μοιραστούν τα κέρδη… Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ο “προοδευτικός” δήμαρχος και οι Εμπορικός Σύλλογος είναι ότι η πόλη ρημάζει λόγω των απανωτών μνημονίων που αφορούν όλη την Ελλάδα, και της αφαίμαξης που έχουμε υποστεί όλοι στα εισοδήματά μας, αλλά λόγω και του τοπικού μνημονίου που εισέβαλε ορμητικά στην πόλη μετά τη διαβόητη Ανάπλαση» αναφέρει το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν εισβάλλει ορμητικά στη ζωή μας νέα φαινόμενα. Ένα απ αυτά είναι οι “λευκές νύχτες”.

 

Πολλοί “προοδευτικοί” και “πρωτοπόροι” δήμαρχοι και Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν υιοθετήσει και αγκαλιάσει τις “Λευκές Νύχτες” με περίσσιο ζήλο.

 

Το Σάββατο 21 Οκτώβρη διοργανώνεται Wight Night Run ,όπως oνόμασαν τη νύχτα που οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν πολύ πέρα του ωραρίου τους, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους. Δήθεν για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης και της ανάπτυξης. Μόνο που οι “γιορτές” αυτές δεν αφορούν όλους.

 

Εκείνη τη νύχτα εκατοντάδες εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν αυθαίρετα με παράταση του ωραρίου τους, δίχως βέβαια να μοιραστούν τα κέρδη. Άνθρωποι που εργάζονται ήδη με κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς ασφάλιση, με απλήρωτες υπερωρίες, πολλές φορές απλήρωτοι και για μήνες, με ελαστικό ωράριο ή και χωρίς ωράριο, θα δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, στο όνομα μιας νεφελώδους ανάπτυξης και της αύξησης της επισκεψιμότητας της πόλης. Ακόμα και οι επαγγελματίες χωρίς υπαλλήλους, συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους “γιορτές” συμβάλλουν στη νομιμοποίηση της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ο “προοδευτικός” δήμαρχος και οι Εμπορικός Σύλλογος είναι ότι η πόλη ρημάζει λόγω των απανωτών μνημονίων που αφορούν όλη την Ελλάδα, και της αφαίμαξης που έχουμε υποστεί όλοι στα εισοδήματά μας, αλλά λόγω και του τοπικού μνημονίου που εισέβαλε ορμητικά στην πόλη μετά τη διαβόητη Ανάπλαση.

 

Η δημοτική παράταξη που διοικεί την πόλη προσπαθεί να ξεγελάσει εμπόρους και κατοίκους με πυροτεχνήματα και “λευκές νύχτες” για να ξεχάσουν τη μαύρη καθημερινότητα των άδειων καταστημάτων, των έρημων δρόμων της έλλειψης χώρων στάθμευσης, της κόλασης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της άγριας χαράτσωσης τους με υπέρογκα δημοτικά τέλη.

 

Οι “λευκές νύχτες” εντάσσονται σ ένα συνολικότερο σχέδιο αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων, εγκαθίδρυσης του εργασιακού μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, εντατικοποίηση της εργασίας, ελαστικοποίηση του ωραρίου, απολύσεις και ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις.

 

Οι σημερινοί πελάτες και δρομείς, αυτοί που θα γιορτάσουν και θα επωφεληθούν των προσφορών Σάββατο βράδυ, είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι. Και θα υποστούν και οι ίδιοι και τα παιδιά τους τις επιπτώσεις από τέτοιες “λευκές νύχτες”.

 

Να μη συμμετέχουμε στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.
Να μη συμβάλλουμε στην εξαθλίωση της ζωής μας.

 

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια