Η ομιλία της Ελένης Παναγιωτοπούλου στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους

 

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ελένη Παναγιωτοπούλου ήταν η κύρια ομιλήτρια στον αγιασμό για τη νέα χρονιά του Λυκείου Ελληνίδων Άργους με θέμα «Παράδοση και σύγχρονη πραγματικότητα».

 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Παναγιωτοπούλου:

 

 

Η σύγχρονη πραγματικότητα είναι ήδη παγκοσμιοποιημένη, είτε μας αρέσει είτε όχι . Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις ευκαιρίες που κρύβει και να τις εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται, όπως έχουμε κάνει ως λαός πολλές φορές στο παρελθόν – Να την δούμε ως πρόκληση και ευκαιρία και όχι ως απειλή. Κι εδώ είναι ο ρόλος της εθνικής μας παράδοσης.

 

Η διαφύλαξη και η μετάδοσή της από γενιά σε γενιά, καλλιεργεί την ιστορική μνήμη και τους κοινωνικούς δεσμούς και συμβάλλει στη συλλογική αυτογνωσία. Ετσι ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα, προβάλλοντας συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, δηλ μας δείχνει τον δρόμο πώς πρέπει να δράσουμε και στο οικονομικό και παραγωγικό πεδίο . Η παγκοσμιοποίηση έχει ευκαιρίες και η παράδοση, σε συνδυασμό με την σύγχρονη γνώση , μας δίνει τα εφόδια να τις εκμεταλλευτούμε, λειτουργώντας παράλληλα ως θεματοφύλακας της εθνικής μας ταυτότητας.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της Ελένης Παναγιωτοπούλου εδώ

1 σχόλιο

  1. Το μονο (με απόσταση) σοβαρό άτομο που ασχολείτε με την πολιτική στο νομό μας. Εχουμε πάει πολύ πίσω σε επίπεδο αλλά και αισθητική από τους Σουργελοηγέτες των ρηχών διαγγελμάτων , τους νεόκοπους fb likeατζίδες περσόνους , τις δωρεάν στο παραπέντε πολιτεύτριες και τους παλαιοκομματικούς ΄κομιστές΄…Με άριστη επιστημονικη κατάρτηση , με σπουδες σε Αγγλία και Αμερική με κοινωνικη προσφορά τον νομό δύο και πλέον 10ετίες ..Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ante portas…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια