Σκουπιδότοπος σε δρόμο δίπλα στο νότιο περιφερειακό του Άργους

 

Έναν καινούργιο χώρο στη Χαλέπα Άργους, μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, έχουν βρει κάποιοι για να πετάνε τα σκουπίδια τους…

 

Στην άκρη του δρόμου – προέκταση της οδού Μικράς Ασίας, 20 μέτρα νοτίως του νότιου περιφερειακού, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο 5×5, πετιούνται από στρώματα και παλιά ρούχα μέχρι παιχνίδια, λούτρινα αρκουδάκια και σχολικά βιβλία.

 

Κι αν η εικόνα με τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου είναι εξοργιστική, λίγα μέτρα παραπέρα, σε χωματόδρομο δίπλα στους πορτοκαλεώνες, είναι χειρότερη… Εκεί ο όγκος των σκουπιδιών είναι ακόμη μεγαλύτερος.

 

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, όταν σε οικόπεδο που εφάπτεται με το νότιο περιφερειακό, τοποθετήθηκε η επιγραφή «Δεχόμαστε μπάζα» ώστε να υπερυψωθεί ο χώρος και να έρθει στο επίπεδο του δρόμου. Μαζί με τα μπάζα, πολλοί ήταν αυτοί που πετούσαν και άλλα άχρηστα αντικείμενα. Σήμερα, το οικόπεδο έχει υψωθεί μέχρι και 2 μέτρα και η επιγραφή έχει βγει από τη θέση της.

 

Όμως η συνήθεια έμεινε… Κάποιοι ασυνείδητοι, πηγαίνουν νύχτα και πετούν τα σκουπίδια τους είτε στην άκρη του δρόμου είτε στα σύνορα με τα γειτονικά χωράφια.

 

Χαρτιά και σακούλες έχουν γεμίσει τη γύρω περιοχή, τους πορτοκαλεώνες αλλά και καλλιέργειες οπωροκηπευτικών.

 

Συνεργείο του Δήμου πέρασε και καθάρισε τελευταία φορά τον σκουπιδότοπο που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου πριν από περίπου 6 μήνες. Όμως και πάλι ο όγκος είναι τεράστιος…

 

Γενικά η περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη από το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Πολλές λάμπες στο δρόμο αυτό (ο οποίος καταλήγει στην οδό Άργους – Ν. Κίου, πριν από τη Χονδραγορά) είναι εδώ και καιρό καμένες. Σε άθλια κατάσταση είναι και το οδόστρωμα με μπαλώματα από πίσσα και αμμοχάλικο που καταστρέφονται από τις βροχές του χειμώνα.

 

Όσο πιο μακριά φεύγει κάποιος από την πλατεία του Άργους, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα προβλήματα…

 

20 μέτρα από το νότιο περιφερειακό…

 

 

Εικόνες από την πίσω πλευρά του μπαζωμένου οικοπέδου:

 

 

Τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τα γύρω χωράφια:

 

 

Σε άθλια κατάσταση ο αγροτικός δρόμος από το νότιο περιφερειακό έως την οδό Άργους – Ν. Κίου:

 

 

4 σχόλια

  1. Συγγνώμη, τί περιμένατε; Να γίνουμε άνθρωποι;
    Τί να σου κάνει ο Δήμος όταν σε μεγαλώσανε οι γονείς σου σαν γύφτο; Στο εξωτερικό που πληρώνουν αναγκαστικά για να πετάξουν όλα τα σκουπίδια (ανακυκλώσιμα και μη), βάζουν μέχρι και κρυφές κάμερες στους έρημους δρόμους, και μέσω της πινακίδας σε τρέχουν στα δικαστήρια με πρόστιμο.
    Εδώ, με τις υγιές μας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια