Ανδριανός: Για κενά 25 δασκάλων και νηπιαγωγών στην Αργολίδα προσέλαβαν μόνο 12 αναπληρωτές

 

“Σημαντικό πρόβλημα και στη λειτουργία ολοήμερων προγραμμάτων”

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σημαντικά κενά στις μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αργολίδας.

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

“Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής 8969/22-9-2017 Ερώτησής μου επανέρχομαι στο έντονο πρόβλημα που δημιουργούν τα σημαντικά κενά στις μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αργολίδας.

 

Συγκεκριμένα, παρά τις ρητές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, σε κανένα μονοθέσιο, διθέσιο και τριθέσιο σχολείο της Αργολίδας δεν λειτουργεί ολοήμερο πρόγραμμα, πολύ δε περισσότερο, υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με συμπτύξεις τμημάτων και αφήνοντας τα παιδιά να σχολάσουν νωρίτερα λόγω έλλειψης ειδικοτήτων.

 

Ενώ μάλιστα η στοιχειώδης κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των σχολείων απαιτούσε την πρόσληψη 16 δασκάλων (9 για πρωινά τμήματα και 7 για ολοήμερα ολιγοθέσιων) και 9 νηπιαγωγών, στην Αργολίδα προσελήφθησαν μόλις 6 δάσκαλοι και 6 νηπιαγωγοί, αγνοώντας τα σχετικά έγγραφα των Διευθύνσεων με την καταγραφή των κενών ανά ειδικότητα, που το ίδιο το Υπουργείο ζητούσε.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός:
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα καλυφθούν άμεσα τα ως άνω κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αργολίδας προκειμένου να επιτελείται ακώλυτα η εκπαιδευτική διαδικασία”.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια