Παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου λόγω Αναβάλου…

 

Ο Τ.Ο.Ε.Β. Κουτσοποδίου από τις 2 Οκτωβρίου είναι ακέφαλος λόγω παραίτησης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι λόγοι παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν να κάνουν με το θέμα της μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στη δεξαμενή Κουτσοποδίου.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου:

 

Πάγια θέση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι η μεταφορά του νερού στη δεξαμενή θα πρέπει να γίνει με ενέργειες του κράτους και στη συνέχεια το έργο να παραδοθεί επίσημα από την πολιτεία στον Τ.Ο.Ε.Β. Κουτσοποδίου για την διαχείρισή του.

 

Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό και για τον λόγο αυτό εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε στους χώρους των αντλιοστασίων αλλά και στον χώρο της δεξαμενής, μιας και οι χώροι αυτοί δεν ανήκουν στον Τ.Ο.Ε.Β .

 

Οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης στους παραπάνω χώρους κατά την άποψή μας είναι παράνομη και πάγια θέση μας είναι ότι πάντα θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα.

 

Επειδή υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις ως προς τα παραπάνω θέματα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε συμβιβασμούς, να παρακάμψουμε πράγματα και καταστάσεις, αλλά ούτε και να αντιπαρατεθούμε με τους συμπολίτες μας, πολύ δε περισσότερο να παίξουμε με το πολύ σοβαρό θέμα του νερού του Αναβάλου.

 

Οι δε ανώνυμες δηλώσεις στα μέσα και οι τυχόν αποδόσεις ευθυνών ουδόλως μας αγγίζουν.

 

Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια παραμείναμε θεματοφύλακες του Τ.Ο.Ε.Β., τον κρατήσαμε ενεργό και διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού τα οικονομικά του οργανισμού, τα οποία είναι κατατεθιμένα στην Τράπεζα Πειραιώς και αφορούν χρήματα μόνο για τα λειτουργικά έξοδα του Τ.Ο.Ε.Β. και όχι για έργα.

 

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Τ.Ο.Ε.Β. προσπαθήσαμε με ενέργειες και παρεμβάσεις το έργο “ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ ” να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από πλευράς της πολιτείας.

 

Να θυμίσουμε γιατί δυστυχώς πολλοί έχουν κοντή μνήμη, ότι επί θητείας μας έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Αργολίδα για τον Ανάβαλο στο Κουτσοπόδι (κόμβος Μαλαχιά), καθώς και ότι υπήρξαν έντονες παρεμβάσεις και πιέσεις από πλευράς μας ώστε τα δύο δίκτυα να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα για να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός παραγωγών, και πολλά άλλα.

 

Στο μέλλον θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου με πλήρη αναδρομή στο παρελθόν καταγράφοντας όλες τις ενέργειες μας, αλλά και τις αρνητικές παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει στην εξέλιξη αυτού του έργου.

 

Άποψή μας είναι ότι το έργο του Αναβάλου είναι έργο που θα πρέπει να εξυπηρετεί το σύνολο των μελών του Τ.Ο.Ε.Β. Κουτσοποδίου και όχι ολίγους, ότι θα πρέπει να τηρείται ο Νόμος και το καταστατικό και σαφέστατα ότι όλοι θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις.

 

Αναγκαστήκαμε όμως να προβούμε στην συγκεκριμένη ενέργεια της παραίτησης , γιατί θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί και σταθεροί στις θέσεις και στις απόψεις μας και να μην βάλλουμε το προσωπικό συμφέρον μπροστά από το ομαδικό.

 

Ευχόμαστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει να εργαστεί με μοναδικό γνώμονα το καλό και συμφέρον των μελών του Τ.Ο.Ε.Β. ώστε ο οργανισμός να αποδειχθεί ένα πραγματικό εργαλείο .

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

4 σχόλια

  1. Θα τρελαθούμε! !!! Υπήρχε τοεβ με συμβούλιο στο κουτσοποδι; τι κάνανε τόσα χρόνια; αλλά μόλις καταλάβανε ότι έρχεται μανούρα. ….τα πόδια στο κεφάλι και δρόμο. Ο κάμποσος θα έρθει την κυριακη;

  2. Όπως πάντα οι Έλληνες όλα τα θυμούνται τελευταία ώρα. Γιατί δεν έκαναν ενέργειες από την αρχή του καλοκαιριού?,έπρεπε να φτάσει ο ” κόμπος στο χτένι “??

  3. Πρόκειται για την δεξαμενή στον αγιασμό της οποίας, πριν αρκετά χρόνια, είχε ακουστεί το αμίμητο περί μετατροπής του αργολικού κάμπου σε Καλιφόρνια; Νομίζω πως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το “αναλυτικό δελτίο τύπου με πλήρη αναδρομή στο παρελθόν” που υπόσχεται το απερχόμενο Δ.Σ. αρκεί η μελλοντική του παρουσίαση να μην παραμείνει… υποθετική! Θα έχει ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο εκτός από τον καθαρά προβληματικό της μεταφοράς νερού. Θα καταδείξει και τη διαχρονική ανικανότητα των δημοτικών κινήσεων να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, να προβάλλουν θέσεις και να προτείνουν σχετικές λύσεις. Αυτά όλα χρειάζονται δουλειά και οι (απ)ασχολούμενοι με τα “κοινά” βρίσκονται μονίμως στα… σύννεφα της Καλιφόρνιας!

    Υστερόγραφο : η παρουσίαση του κόμβου Μαλαχιά από τα “Αργολικά” είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά προβλήματα στην Αργολίδα και στην Ελλάδα. Η ανάδειξή του από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή από κάποια άτομα δεν αρκεί. Ούτε οι καταδίκες των δημοτικών αρχών αρκούν, όπως δεν αρκούν και οι ευκαιριακές προεκλογικές ημερίδες. Είναι κυρίως ζήτημα συνείδησης των ίδιων των πολιτών και διαπαιδαγώγησής τους με συγκεκριμένες δράσεις και παραδείγματα κοινωνικής υφής. Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα θα χρειαστεί απελπιστικά μακρύς χρόνος για να γίνουμε… Καλιφόρνια!
    (Γ.Κόνδης)

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια