Περισσότεροι από 300 εκθέτες, 35.000 επισκέπτες στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

 

Η 2η Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017» που διοργανώθηκε από όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από 27 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στο εργοστάσιο Φραγκίστα στη Δαλαμανάρα, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη δυναμική του θεσμού.

 

Η έκθεση κυριολεκτικά κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου τις ημέρες της διοργάνωσης.
Η φετινή έκθεση διοργανώθηκε σε εκθεσιακό χώρο 5.500 τ.μ., αρίθμησε πάνω από 300 εκθέτες και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 35.000 επισκέπτες.

 

Ο αγιασμός της Έκθεσης τελέστηκε με κάθε επισημότητα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ενώ την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ως οικοδεσπότης της Έκθεσης.

 

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτης Δαμούλος τόνισε τη σημασία του θεσμού της Έκθεσης, καθώς και τον ρόλο των Επιμελητηρίων, που είναι να στέκονται δίπλα στον επιχειρηματία και να τον στηρίζουν, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

 

Σκοπός και φιλοδοξία τους είναι η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας, που θα προβάλλει και θα προωθεί τα αξιόλογα προϊόντα της Πελοποννήσου αλλά και τον φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής έξω από τα γεωγραφικά όρια της χώρας και κάθε φορά να αποτελεί το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός του κάθε νομού αλλά και της Πελοποννήσου.

 

Η διοργάνωση της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ αποτέλεσε μια επιτυχία της συνεργασίας των επτά Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, γεγονός που αναδείχτηκε από τη σύσσωμη παρουσία στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της και στα εγκαίνια των προέδρων των Επιμελητηρίων Αρκαδίας κ. Ι. Μπουντρούκα, Αχαΐας κ. Πλ. Μαρλαφέκα, Ηλείας κ. Κ. Νικολούτσου, Κορινθίας κ.Β. Νανόπουλου, Λακωνίας κα Β.Δερτιλή, Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Μανιάτη.

 

 

Την Έκθεση χαιρέτησαν με τις ομιλίες τους ο κ. Δ. Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης της Ν. Δημοκρατίας & Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κα Κατερίνα Μπόμπου, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος , ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Γκιόλας, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας και βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Β. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Χ. Στάικος, ενώ τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Α. Χειβιδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Κ. Νικολάκου, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, η Βουλευτής Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕ Αργολίδας κ. Ε. Δανούσης, κ. Π. Μακρής και Αρκαδίας κ. Π. Θεοδωρόπουλος, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αργολίδας κ. Α. Καλοθέου, κ. Κ. Βερδελής και κ. Π. Λυγερός, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δ. Τρυγώνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Εκπρόσωποι των κομμάτων, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών – Αστυνομικών – Λιμενικών – Πυροσβεστικών Αρχών, Πρόεδροι Αναπτυξιακών φορέων και δημοσίων Οργανισμών, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Χορηγοί της Έκθεσης, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι επαγγελματικών – Συνεταιριστικών και Πολιτιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

 

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με έμφαση την εξωστρέφεια, την προβολή και την ενημέρωση . Έλληνες Ακόλουθοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) από τις Ελληνικές Πρεσβείες της Αμερικής, της Σερβίας, της Πολωνίας και της Ιαπωνίας, καθώς και εκπρόσωπος του Enterprise Greece, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Business to Business (B2B) συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής.

 

Παράλληλα την ίδια μέρα υπήρξαν ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με τις εξαγωγές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και επιχειρηματικές συναντήσεις με το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο με έμφαση τις χώρες Ζάμπια, Κένυα και Ν. Αφρική.

 

Επίσης την Παρασκευή 29/09/17 και το Σάββατο 30/09/17, επιχειρήσεις από όλη τη Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν επιχειρηματίες του κλάδου της διατροφής από Ολλανδία, Εσθονία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία, Σουηδία, Αγγλία, Αμερική, Αραβικά Εμιράτα και Αλβανία. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Παράλληλα όλες τις ημέρες της έκθεσης λειτούργησε το πανόραμα της γαστρονομίας όπου καθημερινά αναδεικνύονταν τα πολύ αξιόλογα προϊόντα της Πελοποννήσου.

 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα τον κ. Φραγκίστα για την παραχώρηση των εργοστασίων του , καθώς και τους εκθέτες και επισκέπτες για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

 

 

16 σχόλια

 1. Aρχηγέ εσύ; Τι έγινε βρε σύ, μοίρασε η Boussias Conference(το γνωστό… φροντιστήριο) καδράκια σε καμμιά 80αριά δήμους και κοκορεύεστε; Αχαχαχαχα, πολύ γέλιο, εχω κατι φίλους με μια λέσχη στην Καρδίτσα, τον άλλο μήνα θα μοιράσουν βραβεία για τσίγκινες ομπρέλες (ειδικές για τσοπαναρέους χωρίς ακίνητο) και εχετε προταθεί για χρυσό!

  • Θεία Όλγα τι πόνος είναι αυτός; κομπρεσες με οινόπνευμα, και γαργάρες με αλατόνερο, σε δύο χρόνια θα είσαι περδίκι,

   • Με τον ρυθμό που δίνει ο μέντορας του Καμπόσου το Πατούλης τα βραβεία σε 5 χρόνια όλοι οι δήμοι της Ελλάδας θα έχουν από 2-3 χρυσα , 5-6 αργυρά και καμία δεκαριά χάλκινα….. Φέτος έδωσε μόνο καμία 20αριά χρυσά. Ο ”θεσμός΄ αυτός είναι μία μπουρδα 2 χρόνων όπου μαζεύονται εκεί οι μισοί δήμαρχοι και βραβεύουν τους άλλους μισούς. Στην υποτιθέμενη επιτροπή ελέγχου συμμετέχουν και διάφοροι εργολάβοι των ΟΤΑ. Ασε ρε μεγάλε τσοπάνη (ηγέτη ) πες τα σε κανα αλλόν αυτά εκει στις λίμνες…. Ο φίλος μου που είμαστε και μαζί στην ΟΝΝΕΔ ο δήμαρχος της Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου (υπόδειγμα δημάρχου) κέρδισε 2 χρυσά και γελάει μαζί σου και με τον θεσμό του Πατούλη….(Τι να κάνω μου είπε…..χάρη του κάνουμε…(του Πατούλη …) αλλά ο δικός σας ρε παιδάκι μου ……πω πω …..τι είναι τουτος ??? πως τον ψηφίζεται διερωτήθη….

 2. Ρε παλικάρια του…. Αργολικα νέα, πως και δεν αναφέρεται πουθενά για το βραβείο που έλαβε το Άργος ως. Best city awards 2017? για την αναβάθμιση της πλατείας? Τι έγινε μόκο? Κλάμαααα οι αντί προοδευτικοι γύφτοι, χα χα χα χα χα χα χα χα κλαμαααααα

  • Περίμενε. Σύντομα θα γράψουμε αναλυτικά τι εστι Best City Awards, ποιος τα διοργανώνει, πόσο πάει η συμμετοχή, ποιοι είναι στην κριτική επιτροπή, πόσοι είναι οι νικητές…. χα χα χα χα χα.
   Επίσης, αν ψάξεις το σάιτ, θα δείς πως έχουμε δημοσιεύσει αυτούσιο το δελτίο τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την απονομή του βραβείου. (Παραδόξως, έπειτα από 5 μήνες μας στάλθηκε για πρώτη φορά δ.τ. από το Δήμο).

   • Αααα! Είστε από της έγκυρες πηγές ειδήσεων εσείς ας πούμε σαν το BBC, διασταυρωνετε όλα τα νέα πριν τα δημοσιεύσετε, επειδή δεσμεύεστε με το δημοσιογραφικο ήθος τρόμαρα σας. Περαστικά σας

    • στην προσβαση αναπηρων ,που χλευαζεις κιολας και δε ντρεπεσαι λες και ειναι για χλευασμο οι αναπηροι,παρκαρουν τα μηχανακια και τα αυτοκινητα .Τους συνανθρωπους μας τους αναπηρους,τους εχουν καταδικασει να ζουν εσωκλειστοι,κατι τσοπαναραιοι σαν κι εσενα

     • Μπα αυτό το προνόμιο το έχετε αποκλειστικά εσείς οι Ρομα, πάλι τα ίδια θα λέμε, εσείς είστε σαν αυτούς που έλεγε ο χαρυ κλην…… κοίτα τον πουστη έχει γκαράζ για δύο αυτοκίνητα αλλά παρκάρει το ντατσουν στο πεζοδρόμιο για να το βλέπει ο γείτονας. και μην το παίζεις πονοψυχος.

   • Σ ευχαριστώ πολύ φίλε, όταν έρθει το κάστανο του Παΐσιου στο Άργος θα σου έχω πρώτη θέση πιάσει, για να κονομήσεις το πιο πολύ αγιασμό.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια