Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Οι προτάσεις για επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ χαιρετίζει την 2η έκθεση Πελοπόννησος EXPO και την προσπάθεια των φορέων της Πελοποννησου για την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της εύφορης γης της Πελοποννήσου και εύχεται σε καθένα από σας κάθε επιτυχία.
Θεωρουμε ότι η συλλογική προσπάθεια είναι απαραίτητη στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

 

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,
Τα μνημόνια, που εφαρμόζονται εδώ και 7 περίπου χρόνια, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο κι εσάς σε δραματική μείωση εισοδημάτων, αδυναμία να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, σε «λουκέτα», ανεργία και απόγνωση.
Η ύφεση συνεχίζεται, η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων μειώνεται, λόγω συνεχούς λεηλασίας των εισοδημάτων τους και υψηλής ανεργίας, η λαϊκή κατανάλωση διαρκώς συρρικνώνεται.

 

Οι τράπεζες, παρά τα δεκάδες δις ευρώ δανεικού δημόσιου χρήματος, που έχουν καταπιεί για να «σωθούν», δεν σας χρηματοδοτούν. Μεταφέρθηκαν σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, που μέσω των «κόκκινων» δανείων σχεδιάζουν να λεηλατήσουν τις επιχειρήσεις, τα σπίτια και τις περιουσίες σας.
Τα χρέη σας προς τράπεζες, δημόσιο, ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία υπερδιογκώθηκαν. Οι περισσότεροι αδυνατείτε να τα εξυπηρετήσετε με αποτέλεσμα να κατάσχονται και να εκπλειστηριάζονται τραπεζικοί λογαριασμοί, περιουσίες και σπίτια σας.
Οι νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις σας, από 1-1-2017 είναι αβάστακτες.

 

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,
Κανένα μέλλον δεν έχετε με τη συνέχιση των μνημονίων. Χρειάζεται μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή, ένα εναλλακτικό στα μνημόνια αναπτυξιακό σχέδιο.
Η ΛΑΕ θεωρεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία εναλλακτική στα μνημόνια αναπτυξιακή φιλολαϊκή πολιτική. Με ειδικά μέτρα στήριξης από το κράτος (χαμηλότοκη χρηματοδότηση, προώθηση πωλήσεων και εξαγωγών, έρευνα, τυποποίηση, εκπαίδευση, απλοποίηση αδειοδότησης, έλεγχος αγοράς, καταπολέμηση ολιγοπωλιακών δομών, περιορισμός ασυδοσίας μονοπωλίων κλπ).

 

Είναι αναγκαία η διαγραφή (σεισάχθεια) στα «κόκκινα» τραπεζικά προσωπικά δάνεια σας και τα αντίστοιχα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια των ΜμΕ, όσων είναι σε αποδειγμένη αδυναμία να τα εξυπηρετήσουν. Για τους υπόλοιπους απαιτούνται γενναίες ρυθμίσεις ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων τους τα μνημονιακά χρόνια. Κατάργηση εισπρακτικών εταιριών και μνημονιακών νόμων, που επιτρέπουν την αρπαγή κατοικιών και λαϊκών περιουσιών από τράπεζες, ειδικές εταιρίες και ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Πλήρης προστασία Α΄ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας (καταστημάτων, χωραφιών, μικρών βιοτεχνικών χώρων κλπ) από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Παρόμοιες ρυθμίσεις να υπάρξουν και για τα χρέη σας στο δημόσιο. Κανείς σας, όταν χρωστά σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα πρέπει να καταβάλλει μέσω ρυθμίσεων ετησίως συνολικό ποσό, που να υπερβαίνει το 1/3 του ετησίου εισοδήματος του.

 

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,

 

Απαιτούνται μέτρα, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια με:
• Χρηματοπιστωτικά και φορολογικά κίνητρα υποβοήθησης συνεργασιών μεταξύ σας με συνεργατικές, συνεταιριστικές, πολύ-επαγγελματικές και πολυκλαδικές συμπράξεις σας, τοπικά δίκτυα και καθετοποιήσεις.
• Περιορισμό εμβαδού στα πολυκαταστήματα εμπορικών αλυσίδων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιοχής.
• Επαναφορά Κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα.
• Δημιουργία Μητρώου Προμηθευτών ανά Δήμο, από τα μέλη των συλλόγων σας, ανανεωνόμενο ετησίως και κυλιόμενη επιλογή προμηθευτή στις απ’ ευθείας αναθέσεις προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών. Υποχρεωτική συμμετοχή στις δημοτικές προμήθειες κοινωνικών, αλληλέγγυων επιχειρήσεων.

 

Πρέπει να παρθούν μέτρα ασφαλιστικής ανακούφισής σας, όπως:
• Ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων μείωσης συντάξεων, αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ασφαλιστικών εισφορών σας. Θέσπιση ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας. Προώθηση βιώσιμης ρύθμισης για τις ασφαλιστικές οφειλές σας, χωρίς ληστρικά επιτόκια και με διαγραφή τελών και προσαυξήσεων.
• Πάγωμα οφειλών σας σε ΟΑΕΕ, διαγραφή διοικητικών προσαυξήσεων και ασφαλίστρων κλάδου υγείας περασμένων περιόδων, αφού δεν υπήρξε σχετική υγειονομική κάλυψη.
• Πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών σας – για εισφορές σας στον ΟΑΕΕ – και δυνατότητα μεταφοράς στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, με επιλογή είτε εξαγοράς, είτε αφαίρεσής τους από το χρόνο ασφάλισης για υπολογισμό της σύνταξης.

 

Πρέπει να προωθηθούν μέτρα φορολογικής ανακούφισής σας, όπως:
• Ακύρωση της αύξησης συντελεστών φορολογικής κλίμακας και προκαταβολής φόρου σας.
• Αφορολόγητο ποσό 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
• ΦΠΑ (πώλησης) εστίασης και ειδών πρώτης ανάγκης στο χαμηλό συντελεστή.
• Να καταργηθεί η αύξηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Σταδιακή μείωση όλων των συντελεστών ΦΠΑ, ιδιαίτερα στα είδη που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και στον αγροτικό εξοπλισμό.

 

Πρέπει επίσης να θεσπιστεί έναντι όλων ακατάσχετος εταιρικός λογαριασμός για φορολογικές, ασφαλιστικές, μισθολογικές και δημοτικές οφειλές. Να γίνει αποσύνδεση των ρυθμίσεων τραπεζικών οφειλών με την ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

 

Να στηριχτεί με αναπτυξιακή τραπεζική χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια η ρευστότητα και οι επενδύσεις σας. Συγκρότηση δημόσιας τράπεζας για την χρηματοδότηση σας και ενδιάμεσων συλλογικών οικονομικών οργανώσεων, που θα μεσολαβούν χρηματοδοτικά μεταξύ των ΜμΕ, του κράτους και των ασφαλιστικών οργανισμών, με αμοιβαία επωφελή τρόπο.

 

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,
Σήμερα η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί τα μνημόνια δεν έχουν καμία δυνατότητα να προτείνουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας.
Μια αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος του λαού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προϋποθέτει κατάργηση των μνημονίων, βαθειά διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία σεισάχθεια του ιδιωτικού σας χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών για να υπηρετούν την ανάπτυξη και την κοινωνία, ρήξη με την ευρωζώνη, έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από αναπτυξιακό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων.

 

Σας καλούμε σε συντονισμένους αγώνες με όλο το λαό για την ανατροπή των μνημονίων που σας αφανίζουν και όσων τις εφαρμόζουν ή τις ψηφίζουν. Για το άνοιγμα ενός νέου ελπιδοφόρου δρόμου χωρίς λιτότητα και υποτέλεια για σας και τα παιδιά σας.

 

Αυτή είναι η πολιτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας, η οποία σε συνδυασμό με την προσπάθειά μας για να συγκροτηθεί το πιο πλατύ πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων αποτελούν τις δυο αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική προοπτική και ελπίδα για τη χώρα και τον λαό.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τροχαίο με δύο τραυματισμένες γυναίκες στην παραλιακή Νέας Κίου-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου, στην παραλιακή οδό Νέας Κίου-Ναυπλίου, απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι πιο περιζήτητες μάρκες γυαλιών

https://skyoptic.gr/gyalia-ilioy Ό,τι κι αν θέλουμε να αγοράσουμε, στρέφουμε πάντα την...

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Προτείνουμε...