Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

H Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας καλεί στην κινητοποίηση της Παρασκευής

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση του Σ.Ε.Π.Ε Αργολίδας και της ΕΛΜΕ που θα γίνει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αργολίδας, ώρα 2 μ.μ. Όπως αναφέρει το κάλεσμα:

 

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στις ράγες της πολιτικής της Ε.Ε -ΟΟΣΑ και  των κελευσμάτων του ΣΕΒ  για την παιδεία, που απαιτούν εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

 

Η ουσία των κατευθύνσεων, όπως αυτές ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο συμπυκνώνονται στις λέξεις : εξορθολογισμός του κόστους, εξοικονόμηση, αυτονομία, αξιολόγηση, κινητικότητα, ευελιξία, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, δεξιότητες, ιδιωτικοποιήσεις.  

 

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν η σχολική χρονιά στην Αργολίδα ξεκίνησε μέχρι τώρα με τα παρακάτω κενά.

 

Εκπαιδευτικοί ΠΕ70 (δάσκαλοι): 18 κενά

Εκπαιδευτικοί ΠΕ60(νηπιαγωγοί): 8κενά

Λείπουν ακόμα εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων: Γαλλικών, Αγγλικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Πληροφορικής.

 

Σε πολλά νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα. Η κτηριακή υποδομή, που σε πολλά νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας είναι από μέτρια ως απαράδεκτη, χειροτερεύουν τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.

 

Με απόφαση του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Αργολίδας, την Παρασκευή 22/9, προχώρησε σε μετακίνηση 5 συναδέλφων από σχολεία του Ναυπλίου και του Άργους σε σχολεία της Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα λόγω σύμπτυξης να δημιουργούνται τμήματα υπεράριθμα, απόφαση η οποία τελικά  ανακλήθηκε τη Δευτέρα 25/9.

 

Είναι φανερό  υλοποιείται στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική για συμπτύξεις τμημάτων, για εξοικονόμηση πόρων, σε βάρος της μαθησιακής διαδικασίας, το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που  για χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουν, καλούνται να εργαστούν με μισθούς πείνας, ακόμα και σε μέρη που η διαμονή κοστίζει υπέρογκα, χωρίς καμία στήριξη από το Κράτος. Έφτασαν στο σημείο συνάδελφοί μας, στην Σαντορίνη, στη Μύκονο και στη Ρόδο να κοιμούνται στην παραλία, στα αυτοκίνητά τους, γιατί αδυνατούσαν να βρουν ένα κατάλυμα ή να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ενοικίασης ενός.

 

Στενάζουμε όλοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, κάτω από το βάρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής (φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, χαμηλοί μισθοί, διπλά έξοδα συντήρησης, ακριβές μετακινήσεις μας…)!

 

Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά μας! Είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι  μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν,  και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και εργαζόμενοι με δικαιώματα και όχι ως γυρολόγοι!

 

Για  αυτούς τους λόγους σας  καλούμε  όλους και τους συναδέλφους  αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση του Σ.Ε.Π.Ε Αργολίδας και της ΕΛΜΕ  που θα γίνει 29 Σεπτεμβρίου 2017 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αργολίδας, ώρα 2.00 μ.μ.

 

 

 

Rate this post
     
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.