Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για το θέμα των συλλήψεων μελών της Κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με αφορμή την σύλληψη μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς» μετά από κινητοποίηση τους έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους στις 20/9/2017, θα ήθελε:

 

Α) να επαναλάβει την πάγια θέση ενάντια στην αστυνομική ή ακόμα χειρότερα στην αστυνομική και εισαγγελική καταστολή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και με αυτή την έννοια να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες.

 

Β) να εκφράσει την «έκπληξή» της στην προσπάθεια που γίνεται τόσο σε επίπεδο ατομικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και ανακοινώσεων πολιτικών οργανώσεων να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με κάποιο «σκοτεινό» κυβερνητικό σχέδιο. Από όλες τις μαρτυρίες προκύπτει ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία της συμβολαιογράφου, την οποία ακολούθησε τουλάχιστον υπερβολικός αστυνομικός και εισαγγελικός ζήλος. Ως γνωστόν στο νομικό μας σύστημα οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές δρουν αυτόνομα όταν υπάρχει ή θεωρούν ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Η αναζήτηση των όποιων λοιπόν ευθυνών είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναζητηθεί στο τρίγωνο συμβολαιογράφος-αστυνομία-εισαγγελία.

 

Γ) να εκφράσει τη θέση της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της από γεγονότα όπως το ανωτέρω και να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών και περιορισμού της δυνατότητας αστυνομικής ή/και εισαγγελικής καταστολής των νόμιμων κινητοποιήσεών τους.

 


 

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Διορθωτική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας σχετικά με την αρχική ανακοίνωση του θέματος της σύλληψης των 19 ατόμων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στο Άργος:

 

Από την προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΕ σχετικά με το θέμα, θα μπορούσε κάποιος εύλογα να εκλάβει ότι αποδίδουμε την πρωτοβουλία των γεγονότων στη παρευρισκόμενη συμβολαιογράφο. Η εξέταση όμως των συμβάντων όπως εξελίχθηκαν, αλλά και κυρίως δηλώσεις από τους ίδιους τους κρατηθέντες πολίτες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει διορθώσουμε το σημείο αυτό της ανακοίνωσης, γιατί δεν είναι σωστό ούτε δίκαιο να αφήνονται αναπόδεικτες υπόνοιες για οποιονδήποτε πολίτη (και επομένως η αναζήτηση των ευθυνών για τα γεγονότα θα πρέπει να περιοριστεί στις Αρχές που αναφέρθηκαν).

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο “Σκρατς”

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο "Σκρατς" Κέρδη άνω των 2,3 εκατ.…

28 λεπτά πριν

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου Πριν ρίξεις…

2 ώρες πριν

“Η δική του Ανάσταση!” – Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού “Green Wolves”

Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού "Green Wolves" Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της…

3 ώρες πριν

Eταιρεία στο Άργος ζητά οδηγό για πενθήμερη απασχόληση

Η εταιρεία "Δ. ΚΥΒΕΡΙΩΤΗΣ Ι.Κ.Ε." στο 'Αργος, ζητά οδηγό με δίπλωμα Β'-Γ' έως 40 ετών,…

7 ώρες πριν

Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για διακοπή ύδρευσης το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, σε περιοχές…

9 ώρες πριν

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας              

10 ώρες πριν