Συγκέντρωση για τις 19 συλλήψεις στα Δικαστήρια Ναυπλίου – Το κείμενο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα

 

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου με αφορμή τη σύλληψη των 19 ατόμων με την κατηγορία της «παρακώλησης συναγωνισμού» (παρεμπόδισης διεξαγωγής πλειστηριασμού) στο Ειρηνοδικείο του Άργους.

 

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να επισκεφθεί ολιγομελής αντιπροσωπεία της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και να της αναφέρει το θέμα που δημιουργήθηκε.

 

Η Εισαγγελέας, μη αναγνωρίζοντας τη νομική υπόσταση της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών, ζήτησε να την επισκεφθούν μεμονωμένα 4 από τους συλληφθέντες και να της εκθέσουν την κατάσταση ή να συντάξουν κοινό κείμενο που θα αναφέρουν το θέμα. Τα μέλη της Κίνησης αρνήθηκαν την κατά μόνας επίσκεψη στην Εισαγγελία και συνέταξαν κείμενο το οποίο υπέγραψαν οι συλληφθέντες και άτομα που συμπαραστέκονται στην Κίνηση κατά των πλειστηριασμών.

 

Το ψήφισμα

 

Προς την αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου

 

Πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες πλειστηριασμών και ιδίως αυτές που αφορούν την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη είναι άδικες και οδηγούν πολλούς συμπολίτες μας στην καταστροφή και την αυτοκτονία. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς παριστάμεθα στις διαδικασίες των πλειστηριασμών και προσπαθούμε με ειρηνικό τρόπο να αποτρέψουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα που θα επέλθουν στην περίπτωση που αυτοί γίνουν.

 

Όσον αφορά την περιοχή μας, ήδη έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων η οποία, και μάλιστα ομόφωνα, καλεί τα μέλη του να παρεβρίσκονται στον τόπο των πλειστηριασμών προκειμένου να συμπαραστέκονται στους πολίτες που κινδυνεύουν άδικα στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις να χάσουν την περιουσία.

 

Επιπλέον, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Σύλλογος Δασκάλων Αργολίδας, η ΟΕΒΕ Αργολίδας και η ΕΛΜΕ Αργολίδας έχουν εκδώσει αποφάσεις με όμοιο περιεχόμενο.

 

Επί της ουσίας, όσον αφορά τα χθεσινά περιστατικά, σας δηλώνουμε ότι δεν προβήκαμε σε καμία παραβατική πράξη και διαμαρτυρηθήκαμε ειρηνικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Άργους. Συνεπώς, ουδεμία διάταξη του νόμου 396 (παρακώληση συναγωνισμού) έχουμε παραβεί.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια