ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας, «Άλλος Δρόμος» καταδικάζουν τη σύλληψη των 19 για τους πλειστηριασμούς

 

Με ανακοινώσεις τους κόμματα και η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Άλλος Δρόμος» καταδικάζουν τη σύλληψη 19 ατόμων με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού στο Άργος.

 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΚΕ

 

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις σε βάρος διαδηλωτών που πήραν μέρος σε κινητοποίηση στο Άργος για την αποτροπή ενός ακόμα πλειστηριασμού από τράπεζα.

 

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακολουθεί την πεπατημένη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των λαό, τους εργαζόμενους, μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων, που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

 

Οι εξελίξεις αυτές, με την σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, πρέπει να σημάνουν συναγερμό στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που νιώθουν στο «πετσί» τους τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκή πολίτικης, της “δίκαιης ανάπτυξης” που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και της 3ης αξιολόγησης που θα φέρει νέα πιο σκληρά μέτρα για εμάς.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους νόμους της ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ακόμα και πρόταση νόμου στη βουλή από τον Ιούλιο του 2016 για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

 

Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να “κάτσουμε στα αυγά μας” να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.

 

Απαιτείται τώρα να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τον πλούτο και την παραγωγή στα χέρια τους.

 

Η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

Πρωτοφανής επιχείρηση κατατρομοκράτησης σε βάρος

όσων λένε «ΟΧΙ» στην υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών.

 

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την προσαγωγή του Παντελή Κοκκινόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αύρα» και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου και τη σύλληψη 24 (!!!) ακόμα αγωνιστών – μελών της κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Άργους, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, για το αδίκημα της «Παρακώλυσης Συναγωνισμού». Αφορμή αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης κατατρομοκράτησης των αγωνιστών υπήρξε η συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

 

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αστυνομία του Άργους

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει, επίσης, την αυθαίρετη διαταγή των αρχών για τις συλλήψεις που έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν ακόμα και την λήψη φωτογραφιών από παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και αγωνιστές.

 

Η πρωτοφανής, ακόμα και για τα δεδομένα των μνημονιακών χρόνων, επιχείρηση κατατρομοκράτησης και καταστολής του διαρκώς αυξανόμενου κινήματος κατά των πλειστηριασμών, φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Τόσκα.

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» (του λαού κυρίως) να φέρει εις πέρας τις δηλητηριώδεις για την κοινωνία, μνημονιακές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας, προβαίνοντας σε πράξεις ακραίου αυταρχισμού. Με τη σιωπηρή στήριξη και του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη , η Κυβέρνηση προσπαθεί πλέον με αθρόες συλλήψεις να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο διογκώνεται μέρα με την μέρα.

 

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και δηλώνει παράλληλα ότι όποιο μέσο και να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, δε θα σταματήσει τους αγώνες εντός και εκτός Ειρηνοδικείων.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Οι νέες διώξεις και η καταστολή στο Αργος δεν μας σταματούν!

Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη!

 

Νέες διώξεις κατά μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετά την παρέμβαση και την ακύρωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Άργους. Μετά από καταγγελία συμβολαιογράφου της περιοχής οι αστυνομικές αρχές του Άργους προχώρησαν στη σύλληψη ενός και στη συνέχεια άλλων 18 μελών του κινήματος στους οποίους απαγγέλθηκε κατηγορία για “παρακώλυση συναγωνισμού” (πλειστηριασμού).

 

Οι νέες διώξεις φέρνουν φαρδιά πλατια την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο οποίος όχι μόνοδεν χάνει την ευκαιρία να λοιδωρίσει το κίνημα αλλά εντελώς απροκάλυπτα πριν λίγες μέρες προκάλεσε τις νέες διώξεις, μιλώντας για την “αντιμετώπιση από τα αρμόδια όργανα του γνωστού προβλήματος”, του κινήματος δηλ. κατά των πλειστηριασμών.Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός εντολοδόχος της Ε.Ε. και των δανειστών και υπηρέτης των συμφερόντων των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, καταφεύγει για άλλη μια φορά στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή. Πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να σταματήσει αυτό το κίνημα που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής της για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 

Ό,τι όμως κι αν κάνουν υπουργός και κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι, αυτό το κίνημα δεν μπορούν να το σταματήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να εφαρμόσουν θα έχουν την ίδια τύχη με τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία! Οι μικρές νίκες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ένα χρόνο τώρα στα ειρηνοδικεία μπορούν και πρέπει να γίνουν το έναυσμα ενός ανυποχωρητου αγώνα για την συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο έχουν επιβάλλει στη ζωή μας, για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την ρήξη και την έξοδο από την Ε.Ε.και την ευρωζώνη.

 

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που στήριξε ήδη από τη γέννηση του αυτό το κίνημα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μέσα από τα σωματεία τους και τις συλλογικότητες της γειτονιάς τους σ’ αυτό το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, για το δικαίωμα όλων όσων ζουν σ’ αυτή τη χώρα στη στέγη, την ενέργεια, το νερό!

 

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την οριστική αθώωση των 19 αγωνιστών του κινήματος στην Αργολίδα.

 

Μαζί με τις εργατικές και τοπικές συλλογικότητες αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση της πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως το ακατασχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαικών στρωμάτων προς τράπεζες και κράτος.

 

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Πρωτοφανής προσπάθεια διώξεων του κινήματος κατά των Πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί! 19 πολίτες από το Ναύπλιο και το Άργος βρίσκονται υπόλογοι γιατί είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

 

Σήμερα Πέμπτη στις 12:30 στα δικαστήρια του Ναυπλίου καλούμε σε συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας για τις παράλογες κατηγορίες κατά των αγωνιστών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα.

 

 

“ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”

 

Η δημοτική κίνηση Άργους-Μυκηνών ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τάσσεται αλληλέγγυα στους πολίτες που διαμαρτύρονται κατά των πληστηριασμών και καταδικάζει απερίφραστα τη σύλληψη των 19 συμπολιτών μας.

 

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στην απώλεια της κατοικίας, της διακοπής ρεύματος και της διακοπής νερού.

 

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη συνταγματικά να προστατεύει τους πολίτες από την απώλεια στέγης, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Οι νόμοι νομοθετούνται από το κοινοβούλιο να προστατεύουν τους αδύναμους και μόνο τότε είναι και ηθικοί.

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υποχρέωση του πολίτη να αντιδρά.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...