Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ελεύθεροι οι 19 συλληφθέντες που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό από τράπεζα στο Άργος

 

του Γιώργου Νικολόπουλου (ενός εκ των 19 συλληφθέντων)

 

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 19 άτομα που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Άργος για παρεμπόδιση πλειστηριασμού που θα γινόταν στο Ειρηνοδικείο Άργους εκ μέρους της Alpha Bank.

 

Η Εισαγγελία Ναυπλίου έδωσε εντολή για τη σύλληψή τους με την κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού».

 

Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα και στην είσοδο των Δικαστηρίων βρέθηκαν άτομα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς. Στην πλατεία Δικαστηρίων παρούσα ήταν και η συμβολαιογράφος ενώ διακριτική ήταν η παρουσία λίγων αστυνομικών.

 

Η συμβολαιογράφος σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την είσοδο του Ειρηνοδικείου, ανέφερε στους διαδηλωτές ότι δεν επρόκειτο να γίνει πλειστηριασμός καθώς δεν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος και τους καλούσε να μπουν και αυτοί μαζί της στο κτήριο.

 

Η πόρτα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ήταν ανοιχτή και ένα πανό κάλυπτε ένα μέρος της εισόδου. Ωστόσο, στο κτήριο μπαινόβγαιναν καθαρίστριες. Όπως αναφέρουν στην κατάθεσή τους όλοι οι συλληφθέντες, η συμβολαιογράφος δεν πλησίασε περισσότερο και φυσικά κανείς δεν την άγγιξε. Όλοι ήταν ευγενικοί μαζί της αναφέροντάς της ωστόσο την άποψή τους για τους πλειστηριασμούς.

 

Τα αίματα άναψαν όταν η συμβολαιογράφος απευθύνθηκε στον γράφοντα, δημοσιογράφο των «Αργολικών» (και έπειτα συλληφθέντα) ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες (την ίδια την φωτογράφισε μόνο πλάτη και όχι στο πρόσωπο). Του είπε πως δεν επιτρέπει να βγάζει φωτογραφίες (στο δημόσιο χώρο της πλατείας!) και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάρουν τα στοιχεία του και να τον συλλάβουν. «Πες το όνομά σου» έλεγε στον δημοσιογράφο παροτρύνοντας τους αστυνομικούς: «Συλλάβετέ τον» …

 

Οι διαδηλωτές άρχισαν να διαμαρτύρονται και να λένε πως τέτοιες ενέργειες φέρνουν στη μνήμη αλήστου μνήμης εποχές… Δεν μπορεί κανείς σήμερα να απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να καλύπτουν γεγονότα σε δημόσιους χώρους.

 

Όταν η ώρα πήγε 5.03’ και αφού δεν μπορούσε να γίνει πλέον ο πλειστηριασμός η συγκέντρωση άρχισε να διαλύεται. Η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ανέφερε στο δημοτικό σύμβουλο Ναυπλιέων και συμμετέχοντα στη διαμαρτυρία Παντελή Κοκκινόπουλο ότι θα προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα.

 

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν στο αστυνομικό τμήμα τον σύντροφό τους. Εκεί, αφού πρώτα έδωσε κατάθεση η συμβολαιογράφος και αφού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Αστυνομίας με την Εισαγγελέα, η υπεύθυνη αστυνομικός κάλεσε σε γραφείο τους διαδηλωτές και τους ανήγγειλε την εισαγγελική απόφαση: Σύλληψη όλων όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα της αστυνομίας. Συγκεντρώθηκαν 19 ονόματα παρευρισκόμενων (δεν αποκλείεται, κάποιοι να ήταν απόντες και από τη συγκέντρωση στα Δικαστήρια).

 

Στην κατάθεσή του κανείς δεν ανέφερε ότι απουσίαζε από την πλατεία Δικαστηρίων αλλά όλοι κατέθεσαν ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και καμία σωματική ή λεκτική βία δεν ασκήθηκε κατά της συμβολαιογράφου.

 

Μετά την κατάθεσή τους, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Στο μέγαρο της Αστυνομίας του Άργους κατέφθασαν δικηγόροι του Άργους και του Ναυπλίου και πλήθος κόσμου για συμπαράσταση στους 19 συλληφθέντες.

 

Για το θέμα ήρθε στο Άργος και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους. Παράσταση διαμαρτυρίας επρόκειτο να κάνει και στην Εισαγγελία Ναυπλίου αλλά βρήκε κλειστές τις πόρτες.

 

 

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη

 

Μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ζωής

 

“Αποτελούν ντροπή και όνειδος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα οι μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται στελέχη της ΛΑ.Ε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλίου, Παντελής Κοκκινόπουλος .

 

Η κυβέρνηση βυθίζεται σε ένα βούρκο αυταρχισμού που αρχίζει να θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής.

 

Με την τρομοκρατία, τις συλλήψεις και τις διώξεις δεν μπορεί να ανακοπεί το ανερχόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών.

 

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ακόμα την αυταπάτη ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα αρπάξει για τις τράπεζες και τα fund ότι με ιδρώτα και αίμα απέκτησε ο ελληνικός λαός.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών του Άργους και το σταμάτημα εδώ και τώρα της τραπεζικής ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού”.

 

 

Η προσαγωγή του Παντελή Κοκκινόπουλου στο Αστυνομικό Τμήμα

 

Ένας από τους διαδηλωτές εμποδίζει το περιπολικό για την προσαγωγή

 

Έξω από το αστυνομικό τμήμα, λίγο πριν από τη σύλληψη

 

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αστυνομία του Άργους

 

 

 

     
7 Σχόλια
 • Avatar
  Αν α Μαρία 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Η κυβέρνηση του Σύριζα τελικά είναι ειροτερη κ από χουντα

  1

  1
 • Avatar
  Bill 21 Σεπτεμβρίου 2017

  “Μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ζωής”
  Ήρθε και ο Λαφαζάνης να συμπαρασταθεί στους αγωνιστές. Ωραίο άρθρο, πολύ γέλιο έριξα, έχετε πολύ πλάκα!!!

  3

  5
  • Avatar
   Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2017

   Κασιδιάρη εσύ?

   6

   0
  • Avatar
   Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2017

   ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕ, ΕΣΥ?

   4

   0
 • Avatar
  ΑΛΕΞΗΣ 21 Σεπτεμβρίου 2017

  ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΝ “ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ” ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΗΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗΚΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!! ΕΞΕΛΗΞΗ-ΠΟΛΙΤΗΣΜΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ……

  4

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2017

  Και αυτά γίνονται να το θυμάστε…για να φοβόμαστε,να μη σηκώνουμε κεφάλι και δήθεν να παραδειγματιστούμε.Μας έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούμε φυσική τη διαδικασία να παίρνουν οι τράπεζες τα υπάρχοντα του κοσμάκι…Ε η μόνη λύση πλέον φαίνεται να είναι να γίνόμαστε όλο και πιο πολλοί.Άλλη λύση δεν υπάρχει.

  16

  1

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.