spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου (της Βασιλικής Γκιόκα)

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι,

 

Την ώρα που οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση παραμένουν και μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών επιχειρήσεων , τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη πολιτική που μας αφανίζει. Μήπως αυτοί που έκλεισαν ή αυτοί που ετοιμάζονται να κλείσουν έχουν ευθύνη για αυτό;Οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε πλήρη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν μειώσει κατακόρυφα το εισόδημά μας, έχουν οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους στα όρια της χρεωκοπίας και πολλούς να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Χρειάζεται και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι να προβληματιστούμε. Στο όνομα αυτής της «δίκαιης ανάπτυξης» θέλουν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε ακόμα και τα πιο βάρβαρα μέτρα.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα ανακούφισης υπέρ των αυτοαπασχολούμενων (120 δόσεις, εξώδικος συμβιβασμός, άνοιγμα ακατάσχετου λογαριασμού, «πάγωμα» ασφαλιστικών εισφορών) δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Είναι στην καλύτερη περίπτωση σταγόνα στον ωκεανό την ώρα που με την πολιτική τους έχουν τσακίσει το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία στα κοράκια που καραδοκούν.

 

• Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

• Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οξύνει τον ανταγωνισμό μέσα στον όποιο παλεύουμε να επιβιώσουμε από δυσμενέστερη θέση, αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα μας.Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης.

• Έχουν το θράσος και πλασάρονται ως υπερασπιστές των αδυνάτων όταν ταυτόχρονα διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους πάνω στις δικές μας πλάτες.

 

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν. Ανάπτυξη για λίγους, που δεν χωρά τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, τις ανάγκες των παιδιών τους. Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όσο και αν επικαλείται η κυβέρνηση ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων.

 

Και την ίδια ώρα η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, για λογαριασμό των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων, συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή. Έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προχωράει σε επέκταση των Νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά σε στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού προκαλώντας μόνο ανησυχία στα λαϊκά στρώματα του τόπου μας που τίποτε δεν έχουν να κερδίσουν από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Οι αγωνίες και τα προβλήματα των μικρών εμπόρων δεν αγγίζουν και δεν απασχολούν τις διοικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΣΕ και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι υποταγμένες στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, της ενίσχυσης των μονοπωλίων.

 

Ο δρόμος που μας καλούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες δοκιμάστηκε και τον πληρώσαμε ακριβά. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της στους αγώνες του αντιμονοπωλιακού κινήματος που συσπειρώνονται στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ( ΠΑΣΕΒΕ ).

 

Γιατί είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους.

 

Μαζί με τους άλλους συνάδελφους , που ζουν τα ίδια προβλήματα, κουβαλάνε τα ίδια βάρη στην πλάτη τους, έχουν τις ίδιες αγωνίες με σένα.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αντίπαλοι μας είναι τα μονοπώλια, η κυβερνητική πολιτική και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαζί μας είναι το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ, η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά.

 

Χρειάζονται μαζικοί και επίμονοι αγώνες για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση, αγώνες που θα θέτουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, που θα αμφισβητούν την κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Ένα τέτοιο κίνημα μαζικό, καλά προσανατολισμένο και οργανωμένο μπορεί να ορθώσει και εμπόδια στην καταιγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που μας οδηγεί στο κλείσιμο. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο εμπορικός σύλλογος Ναυπλίου, να γίνουν όργανα πάλης και όχι συνδιαλλαγής και υποταγής, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική σου ενεργή συμμετοχή.

 

Συνάδελφοι μικροί έμποροι, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ δεν πιστεύει ότι «αφού τα προβλήματα είναι κοινά και τα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι κοινά». Η διέξοδος που προτείνει ο καθένας για τα προβλήματα είναι διαφορετική και αυτές οι ουσιαστικές διαφορές πρέπει να αναμετρηθούν στις εκλογές.

 

Γιατί για να «γυρίσει ο τροχός» είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των συνάδελφων στην ζωή των σωματείων, η μαζικοποίηση και ο αγωνιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός τους. Για αυτό πάλεψε για:

 

•Τη βελτίωση της λειτουργίας του εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου σε αγωνιστική κατεύθυνση. Να δυναμώνουμε την προσπάθεια μόνιμης και σταθερής δουλειάς για την αναλυτική ενημέρωση των αυτοαπασχολουμένων για τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στη ζωή τους, για την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης ενάντια στην εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή, ευρωενωσιακή, κυβερνητική πολιτική, σε συμπόρευση με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά της πόλης, υψώνοντας τη σημαία υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων και ανάκτησης των απωλειών μας .

 

• Να απορρίψουμε την τακτική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας που διευκολύνει το πέρασμα των μέτρων της συγκυβέρνησης. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών διεκδικήσεων, υπέρ των συμφερόντων των μικρών εμπόρων.

 

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να στηρίξει το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» γιατί έχει σαφές αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης:

 

• Κατάργηση του 29% από το πρώτο ευρώ.
• ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
• Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
• Μείωση των εισφορών κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
• Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
• Να μην προσθέτονται η ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.
• Άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
• Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης
• Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης.
• Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά.
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία – περίθαλψη για όλους.
• Άμεση καταβολή επιδομάτων λοχείας και μητρότητας για τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες
• ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων
• Νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
• Μείωση των δημοτικών τελών, κανένα πρόστιμο από την Δημοτική Αστυνομία σε μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»

Βασιλική Γκιόκα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Παρόν και μέλλον του Άργους (του Βασίλη Κ. Δωροβίνη)

Γράφει ο Βασίλης Κ. Δωροβίνης Για μιαν ακόμη περίοδο της ιστορίας του το Άργος έχει περιέλθει σε κατάσταση τέλματος. Τέλματος κοινωνικού, οικονομικού και γενικότερα πολιτισμικού....

9 χορευτικές ομάδες της Αργολίδας μαζί, για να δώσουν “Πνοή ζωής” στη Μιχαέλα-Μαρία

Δεκάδες χορευτές από 9 χορευτικές ομάδες από το Άργος, το Ναύπλιο και χωριά της Αργολίδας, κυρίως εφηβικής ηλικίας, χόρεψαν μαζί το βράδυ του Σαββάτου...

Τροχαίο με τραυματία οδηγό δικύκλου στο δρόμο Άργους-Τριπόλεως

Τροχαίο ατύχημα έγινε λόγο πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, στο δρόμο Άργους-Μύλων (Τριπόλεως), κοντά στο κέντρο "Σπηλιά" στο Κεφαλάρι. ΙΧ...

Παρόν και μέλλον του Άργους (του Βασίλη Κ. Δωροβίνη)

Γράφει ο Βασίλης Κ. Δωροβίνης Για μιαν ακόμη περίοδο της ιστορίας του το Άργος έχει περιέλθει σε κατάσταση τέλματος. Τέλματος κοινωνικού, οικονομικού και γενικότερα πολιτισμικού....

9 χορευτικές ομάδες της Αργολίδας μαζί, για να δώσουν “Πνοή ζωής” στη Μιχαέλα-Μαρία

Δεκάδες χορευτές από 9 χορευτικές ομάδες από το Άργος, το Ναύπλιο και χωριά της Αργολίδας, κυρίως εφηβικής ηλικίας, χόρεψαν μαζί το βράδυ του Σαββάτου...

Τροχαίο με τραυματία οδηγό δικύκλου στο δρόμο Άργους-Τριπόλεως

Τροχαίο ατύχημα έγινε λόγο πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, στο δρόμο Άργους-Μύλων (Τριπόλεως), κοντά στο κέντρο "Σπηλιά" στο Κεφαλάρι. ΙΧ...

Μαρία Μαρίνη: Μια νέα γυναίκα στο χώρο της αυτοδιοίκησης με δημιουργική πρόταση

Η Μαρία Mαρίνη είναι 36 χρονών, ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Στις δημοτικές εκλογές είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ναυπλιέων με την παράταξη του Δημήτρη...

Μαρία Μαρίνη: Μια νέα γυναίκα στο χώρο της αυτοδιοίκησης με δημιουργική πρόταση

Η Μαρία Mαρίνη είναι 36 χρονών, ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Στις δημοτικές εκλογές είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ναυπλιέων με την παράταξη του Δημήτρη...

Συνεχίζονται οι περιοδείες της “Συμφωνίας Δημιουργίας” σε χωριά του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Σε μεγάλη ομιλία άνω των σαράντα πέντε λεπτών εξελίχθηκε η επίσκεψη της παράταξης Άργους-Μυκηνών "Συμφωνία Δημιουργίας" στην κοινότητα Λάλουκα με συμμετοχή άνω των 100...

Νίκος Αντωνόπουλος: Για να ανοίξει η πόρτα του Δήμου

Γράφει ο Νίκος Αντωνόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών με την παράταξη "Πάμε αλλιώς" Η απερχόμενη δημοτική αρχή αδιαφορεί για τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο....

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Στο Ναύπλιο το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Πτωχός και η Νίκη Κεραμέως

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, θα επισκεφθεί το...

Περιοδεία της παράταξης Παπαϊωάννου σε Κουτσοπόδι, Σταθέικα, Μαλαντρένι, Σχοινοχώρι

Μία ακόμη πετυχημένη περιοδεία της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Δημιουργίας»...

Παρόν και μέλλον του Άργους (του Βασίλη Κ. Δωροβίνη)

Γράφει ο Βασίλης Κ. Δωροβίνης Για μιαν ακόμη περίοδο της...