Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Μιδέα: «Η αγροτική οικονομία στο Σοσιαλισμό»

 

Η ΚΟΒ Μιδέας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η αγροτική οικονομία στο Σοσιαλισμό και οι Θέσεις του ΚΚΕ στο σήμερα» την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Μιδέας, στις 8 μμ.

 

Η ομιλία θα γίνει από τον Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ε. και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

• Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.
• Θα ακολουθήσει γλέντι.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

 

Το ΚΚΕ τιμά τα 100 χρόνια της μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Τιμά το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Η Οχτωβριανή Επανάσταση φώτισε τη δύναμη της επαναστατικής ταξικής πάλης, τη δύναμη των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, όταν βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Σαράντα έξι χρόνια μετά την «έφοδο στους ουρανούς» της ηρωικής Παρισινής Κομμούνας, η ρωσική εργατική τάξη με την Οχτωβριανή Επανάσταση ήρθε να ενσαρκώσει το όραμα εκατομμυρίων εργατικών – λαϊκών μαζών για μια καλύτερη ζωή.

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, η εργατική εξουσία έβγαλε τις μάζες από το περιθώριο. Ο Κεντρικός Σχεδιασμός απελευθέρωσε τις παραγωγικές δυνατότητες στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή, έδωσε τη δυνατότητα η μονάδα παραγωγής να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατίας.

 

Σήμερα στον 21ο αιώνα, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του λαού. Είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, ανεργία.

 

Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία αποτελεί οργανικό κομμάτι της γενικότερης πρότασης για λαϊκή οικονομία – λαϊκή εξουσία. Βασικά κριτήρια ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας για το ΚΚΕ αποτελούν η αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, η κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας με ασφαλή τρόφιμα, η στήριξη της μεταποιητικής βιομηχανίας, ο σεβασμός της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.